Kamp za golmane Asmira Begovića: Prilika za mlade nade

Na terenima trening kampa FK Sarajevo u Butmiru, traje dvodnevni kamp za golmane u organizaciji našeg najboljeg fudbalskog golmana, Asmira Begovića. Na kampu učestvuje preko 60 dječaka i djevojčica iz cijele BiH.

“Naučio sam mnoge stvari, da se postavljamo, bacamo i tako dalje”, kaže Omer Kulić, učesnik kampa.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine danas je mladim golmanima demonstrirao mnoge vještine koje dosad nisu imali priliku vidjeti.

“Prvi cilj je da radimo s djecom, da im damo motivaciju, da treniraju fudbal, isto tako da se druže, to nam je bilo pozitivno vidjeti da se u pauzama druže. Jako je bitno da su djeca zdrava i aktivna. To je isto jedan od ciljeva”, rekao je Asmir Begović, golman A reprezentacije BiH

Odzivom djece su zadovoljni, kažu iz organizacije turnira. Oduševljeni mališani uživali su u svemu što im je Begović imao za reći i pokazati.

– “Ova škola fudbala što je organizovao Asmir Begović koristit će mi da ponovim vježbe iz kampa Real madrida gdje sam bio u kampu.”

– “Asmir nas je štošta naučio, a najvažnije što nas je naučio je da se družimo. ”

– “Zato što svi dječaci kažu da djevojčice ne mogu igrati fudbala, a ja sam se odlučila da im dokažem da mi djevojčice možemo braniti”, neki su od komentara učesnika kampa.

Plan Asmira Begovića nije samo dvodnevni kamp. Od septembra s radom kreće i akademija golmana, u kojem će i sam Asmir trenirati mlade – buduće nade BH fudbalskih golmana.

“Imali smo veliki interes za kamp što je za nas pozitivno. Djeca uživaju, rade treniraju, i akobogda ako sve bude u redu, akademija kreće sa radom u septembru, o čemu ćemo vas obavjestiti poslije kampa”, kazao je Begović za N1.

Golman Bournemoutha je već godinama među kvalitetnijim čuvarima mreže engleskog Premiershipa, a djecu je očarao svojom jednostavnošću.

Jedina želja i nada ove djece jeste da će neko od njih jednog dana naslijediti Asmira i bar neke od njegovih kvaliteta.

 

 

(N1)