Bolnica u Bugojnu dobila tri operaciona stola, 56 električnih kreveta, liftove…

Humanitarna organizacija “Most Bro” iz Danske dostavila je donaciju vrijedne medicinske opreme Općoj bolnici Bugojno.

Ostvarena saradnja

Elmedin Bratić, Bugojanac koji živi i radi u Danskoj, ostvario je saradnju s Fuadom Hajićem, uposlenikom bugojanske bolnice, nakon čega je došlo do realizacije projekta doniranja opreme bugojanskoj zdravstvenoj ustanovi.

Oprema je u dobrom stanju, a posebno vrijednom istaknuta je donacija 56 električnih bolničkih kreveta, opreme za hirurgiju – tri operaciona stola, tri operacione lampe, liftova za bolesnike, mašina za dezinfekciju instrumenata, ali i za pranje i dezinfekciju veša i suđa.

Donirana oprema bi, prema riječima dr. Berke Begović, vršioca dužnosti direktora Opće bolnice Bugojno, trebala olakšati rad uposlenicima i poboljšati uvjete za boravak pacijenata u ovoj zdravstvenoj ustanovi, ali i podići kvalitet usluga za korisnike sa područja Gornjovrbaske regije.

Učesnici akcije

Nesebičan doprinos realizaciji akcije dali su i Faruk Jakić, predsjednik Humanitarne organizacije “Most Bro”, kao i pojedinci poput Kasima i Asima Aganbegovića i Safeta Hodžića, porijeklom iz Bosanske Gradiške, oca i sina Mirzeta i Senahida Bilanovića iz Šerića kod Zenice, Murisa Žige iz Sarajeva te ramazanskog imama Harisa Šabića iz Velike Kladuše.

Pomoć su pružili i Amir Karadžić, Šefik Heljdić, Mirhet Emušić i Erkan Hadžić, Bosanci koji žive i rade u Danskoj.

 

 

(avaz)