Međunarodni plesni festival modernog plesa pod nazivom „LDF Dance Fest 2018“,ove godine sada već tradicionalno održava se na kraju plesne natjecateljske sezone, tačnije 9.6.2018.godine u 9 sati i trajat će cijeli dan u gradskoj sportskoj dvorani u Vitezu.

Ulaz za sve posjetitelje i ove godine je besplatan.

Ovaj veliki festival već 5. put zaredom se održava u srcu BiH u gradu Vitezu na kome se prošle godine okupilo do sada najveći broj sudionika – natjecatelja, ukupno 1.200 iz BiH, Hrvatske, Srbije…

Ove godine na uz standardno natjecanje održat će se i državno prvenstvo Bosne i Hercegovine u plesnim stilovima Performing (sow dance, jazz dance, moderni balet, cheerleading) i Street oblasti (street dance, hip-hop, break dance),i ovime je ovaj plesni festival dobio na još većem značaju od prethodnih.

Na ovom takmičenju, u okviru Državnog prvenstva BiH sudjelovat će i plesni klub iz Jajca, koje vodi trenerica Lara Heganović- Zahirović

-Na ovaj turnir nastupit ćemo s 25 plesača iz Ldf Dreamers, Ldf Gold Kiss, Ldf New Stars i Ldf Jajce. Prošle godine smo ostvarili jako dobar rezultat, osvojili smo 18 medalja od čega je četrnaest zlatnih, tri srebrne i jedna bronzina medalja. Nadam se da ćemo ove godine biti još uspješniji – rekla je trenerica Lara Heganović -Zahirović za Jajce Online.

Svi sudionici LDF Dance festa u 13.15 sati proći će ulicama Viteza sa zastavama svojih plesnih klubova.

Turnir je od velikog značaja za sam grad i za svu djecu i mlade, organizatori su uključili sav turističko rekreativni potencijal grada ,mislimo prvenstveno na aqua park Ribica i etno selo Čardaci, koji mladi posjećuju ispunjavajući dan između radionica i natjecanja i PC 96 Vitez – rekao je Dejan Brkić organizator ovog velikog plesnog spektakla i voditelj LDF Vitez.

 

(Jajce Online/Dnevnik.ba)