Humanitarna predstava “Lude sedamdesete” u izvedbi Gradskog Kazališta Mladih Vitez održat će se 7.6. četvrtak u 19h u Domu Kulture Jajce, a koja se realizira u okviru kampanje “65+ razloga za život” kojoj je cilj poboljšanje uvjeta života starih osoba u 10 župa/općina u BiH.

Kampanju su osmislili volonteri/ke HKO “Kruh sv. Ante” kako bi pokazali javnosti da stare osobe nisu zaboravljene i da mladi i bh društvo mogu učiniti puno kako bi njima omogućili dostojanstvenu starost.

Prva od aktivnosti u našoj kampanji je humanitarna predstava “Lude sedamdesete” koja priča o četiri “mlade” starice u staračkom domu i njihovoj njegovateljici. Što se događa s te četiri žene koje su ,,osuđene“ da svoje posljednje dane provedu u staračkom domu?

Što biva s pojedincima koji se nalaze na marginama društva? Predstava je svojevrsno slavlje života svih nas, a posebno života četiri „mlade starice“. To što su ostarile ne mora značiti da svaki dan ne trebaju pokušavati napraviti novi korak u život, a da se pritom ne koriste štapom.

Starost nije etiketa, starost je vrlina!

U predstavi igraju: Berna Mišković, Ivona Matošević, Antonela Lukić, Marija Gudelj,Elena Stojak.

Autorica teksta Ana Dragozet, režiju potpisuje Bruno Grebenar, a izvršni producent predstvae je Ivan Sajević.

Ulaz na predstavu je besplatan uz mogućnost dobrovoljnog priloga.

Pored promotivnog dijela i informiranja bh društva o potrebama i potencijalima osoba treće životne dobi, kampanja “65+ razloga za život” želi pomoći onima koji su u potrebi, bolesnim i marginaliziranim starim osobama.

Više o načinima na koje možete podržati kampanju, kao i pogledati video klipove i priče naših najstarijih možete na web stranici 65plus.ba kao i na našoj Facebook stranici.

Glavni pokretački motiv za kampanju „65+ razloga za život“ jeste naš ljudski zadatak i želja da se brinemo o onima u potrebi, o bolesnim i marginaliziranim ljudima.

Želimo razviti empatiju kod mladih osoba za druženje s onima koji nemaju nikoga, a to su upravo osobe starosne dobi preko 65 godina. HKO „Kruh svetog Ante“, pred sobom najprije ima potrebe svojih korisnika bez obzira na vjeru, naciju, političko i društveno opredjeljenje.

 

 

(Jajce Online)