Na osnovu raspisanog Šampionata u disciplini A09 od strane SAMSBIH i SAMSRS HAKS.HR, Sportski auto klub ”Komotin” Jajce  organizira auto slalom utrku na turističkom izletištu Plivska jezera u subotu, 2 juna/lipnja sa početkom od 10 sati.

Sportska manifestacija se održava na dijelu ceste turističkog izletišta Plivska jezera  i to u dužini od 1.200 metara za natjecanje gdje je mjesto starta predviđeno od kupališta “Brana” do cilja mlinčića.

Ukupno će se voziti dva treninga i tri vožnje za plasman od kojih se dve dvije bolje računaju za poredak.

Natjecanje se vozi i boduje za:

 • Prvenstvo Bosne i Hercegovine (SAMSBIH)
 • Prvenstvo Republike Srpske (SAMSRS)
 • Prvenstvo Republike Hrvatske (HAKS HR)
 • Otvoreno prvenstvo grada Jajca
 • Nacionalna klasa ”fiće”
 • Nacionalna klasa ,,Jugo,,do 1400 ccm sport

Uvjeti za vozila

Sva vozila moraju proći tehnički pregled prije natjecanja i zadovoljavati propise definirane tehničkim pravilnikom za disciplinu A09 (auto slalom) Prvenstva BiH koji se može naći na stranici, a vozila na natjecanju će biti razvrstana po grupama i klasama i to:

Grupa 1 – serijski automobili

 • Klasa 1 do 1200 ccm
 • Klasa 2 1201 do 1600 ccm
 • Klasa 3 1601 ccm +

Grupa 2 – sprint automobili

 • Klasa 4 do 1200 ccm
 • Klasa 5 1201 do 1600 ccm
 • Klasa 6 1601 ccm +

Grupa 3 – sport automobili

 • Klasa 7 do 1400 ccm za PH klasa 7 spotrski automobili grupa E1
 • Klasa 8 1401 do 2000 ccm
 • Klasa 9 2001 ccm +

Pravo sudjelovanja na natjecanju za Prvenstvo BiH, RS i RH imaju sve osobe koje posjeduju vozačku licencu, važeću policu osiguranja, liječnički karton ovjeren za natjecateljsku sezonu ili potvrdu o obavljenom liječničkom pregledu na samom natjecanju, a prije pristupa verifikaciji.

Organizator natjecanja može predvidjeti dodatni liječnički pregled vozača u  vremenu između tehničkog prijema i verifikacije.

Sa jednim automobilom mogu nastupiti, dva vozača. U slučaju kvara automobila, vozač nema pravo nastupiti s drugim automobilom u toj klasi.

Natjecatelji bez važeće licence mogu voziti van konkurencije naravno uz poštovanje osnovnih uvjeta pod kojima se podrazumjeva važeća vozačka dozvola i tehnički ispravan automobil.

Za zainteresirane sudionike koji do sada nisu imali licencu biće omogućeno izdavanje iste prije samog natjecanja.

Članarina za nastup (startnina)

Svaki pojedinačni vozač dužan je uplatiti startninu za nastup u iznosu od 30.00 KM/15 EUR.

Startnina se može platiti virmanski na žiro račun 3383602200317628 kod UniCredit Banke sa naznakom “Uplata za auto slalom” ili gotovinski na dan verifikacije 02.06.2018. godine. Startnina za sve natjecatelje  je identična.

U potpunosti i skladu sa propisom za pojedinu grupu vozila, a u najmanjem odjeća sa dugim rukavom, zatvorena obuća te kaciga su obavezne u svim grupama/klasama.

Osiguranje i odgovornost 

Svaki natjecatelj nastupa na vlastitu odgovornost te se potpisom prijave za natjecanje odriče bilo kakvih prava za traženje odštete od organizatora ili njegovog angažiranog ljudstva po pitanju bilo kakve štete ili povrede.

Organizator je obavezan imati policu osiguranja svih službenih lica, publike i trećih lica i stvari.

Kaznene odredbe

Svaki natjecatelj koji napravi bilo kakvu disciplinsku grešku ili prestup biće sankcioniran od strane direktora utrke ili od strane sportske komisije. Kazna može biti usmena ili pismena opomena, novčana kazna ili kazna isključenja sa natjecanja, a sve u skladu sa Pravilnikom o disciplinskoj odgovornosti na auto utrkama.

Kontakt u pripremi manifestacije i adresa:

Do 01.06.2018. godine

Sportski auto klub ”KOMOTIN” Jajce , Lučina b.b. 70101 Jajce Bosna i Hercegovina
Telefon: 063/356-319 Ivica Malić
Fax: 030/654-082
Email: sak.komotin@gmail.com

 

Više informacija možete dobiti putem ovog linka.

 

 

(Jajce Online)