U sportskoj dvorani u Fojnici danas je odigrano posljednje regularno kolo No1 Lige mladih SVK/KSB za ovu sezonu, između KK “Star” i KK “Vodopad”.

Juniorske selekcije su odigrale priv meč, i dosta uzbudljiva utakmica je viđena danas. Sam početak naslutio je borbu do samog kraja, požrtvovanost i borbenost. Naši momci su igrali veoma dobro, no spletom nesretnih okolnosti, dosta šansi nije iskorišteno, što je poljuljalo naše momke.

Domaćini su to znali iskoristiti te su zasluženo pobjedili 87:63.


Najbolji pojedinci naše ekipe Perak 10p, Marušić 18p, Mitrić 15p, Mujić 10p, Zejnilagić 6p, Imamović 4p…

Kadetske selekcije su nam također pružile pravo uživanje u košarci, no kao i u juniorskoj utakmici, našim momcima je nedostajala ta “završnica”. Dosta neiskorištenih prilika rezultiralo je pobjedom domaćina rezultatom 89:63.


Istakli su se Perak 26p, Zejnilagić 17p, Sivonjić 7p, Vunić 7p, Bogić, Krak 4p…

I za kraj dana snage su odmerile pionirske selekcije. Dominantna igra naših dječaka od samog starta susreta. Odlična oddbrana, realizacija u napadu, sve je bilo uredno. Na kraju zaslužena pobjeda rezultatom 60:39.


Najbolji pojedinci bili su Rajić 18p, Lučić 7p, Baković 9p, Durek 8p, Turudić 4p, Miketa, Dogan 2p, Jurić 1p…

Hvala ekipi iz Fojnice na gostoprimstvu, fer i korektnom ponašanju te čestitke na ostvarenim pobjedama. Također čestitke našim pionirima.

Napominjemo da naše selekcije imaju još odigrati zaostale utakmice sa ekipama KK “Kiseljak”, OKK “Vitez”, KK “Star”(domaća), ŠK “Prvi koš”.

(kk vodopad)