U prisustvu brojnih građana i zvanica iz društvenog i političkog života u Jajcu je danas otvoren 5. Sajam turizma i eko proizvoda – STEP Jajce 2018.

Ove godine se okupilo se preko 50 proizvođača eko proizvoda iz svih gradova iz naše zemlje, ali i inostranstva. Partner ovogodišnjeg sajma je grad Ljubuški, a na njemu će se također predstaviti Virovitica i Tomislavgrad.

Ispred Općine Jajce obratili su se načelnik Općine Jajce Edin Hozan, predsjedavajući Vijeća Općine Jajce Ivo Šimunović te organizator Sajma predsjednik JU Agencije za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca, Mijat Saraf, Vlasta Honjek, zamjenica gradonačelnika Virovitice, a sajamsku manifestaciju otvorio je Sedžad Milanovi ministar u Vladi SBK-a.

U sklopu programa ovogodišnjeg STEP-a načelnik Općine Jajce Edin Hozan svečano je otvorio most na Malom Plivskom jezeru, koji su građani Jajca već prozvali “Most ljubavi”, a koji je upotpunio predivni ambijent slapova na Malom Plivskom jezeru.

Organizator Sajma je Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca, a generalni pokrovitelj je Općina Jajce. Portal Jajce Online i ove je godine bio medijski pokrovitelj Sajma.

Okrugli stol i predavanje

U salonu Doma kulture Jajce održan je okrugli stol „Pružanje usluga u privatnom smještaju“, a učesnici su bili predstavnici Federalnog ministarstva te Općine Jajce

U večernjim satima ispred platoa Doma kulture Jajce održat će se kulturno-zabavni program u kojem će sudjelovati lokalni bendovi te Kulturna alternativa mladih „Hram“ iz Splita.

Sutra će se održati predavanje prof.dr. Nezira Tanovića i mr. Sejada Hercega na temu „Ekonomija ruralnih područja s posebnim osvrtom na proizvodnju ljekovitog bilja“.

Najuređeniji balkon i vrt

I ove godine Radio Jajce, u suradnji s „Agencijom za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca” te Općinom Jajce nagradili su Majru Đulić za najljepši uređeni balon, dok je.Ajla Kilim dobila nagradu za najuređenije dvorište.

 

Više fotografija možete pogledati na ovom linku.

 

 

(Jajce Online)