Predstava ‘Pobuna u kokošinjcu’ sutra u Jajcu

U okviru „5. Sajma turizma i eko proizvoda“ sutra, 27 maja/svibnja u Domu kulture Jajce odigrat će se predstava „Pobuna u kokošinjcu“ u izvedbi Hrvatskog amaterskog kazališta „Travnik“.

Predstava za djecu predstavlja samo bajku, a za odrasle – svijetu kom živimo koji je pun zavisti, neiskrenosti i loših međuljudskih odnosa.

Ona je rađena po motivima filma “Chickeb Run je namijenjena i za odrasle, ali i za one najmlađe, a nosi jedinstvenu i jednostavnu poruku-da je trava uvijek obojena istom bojom, isto sjaji i ima svugdje istu vrijednost.

Autor teksta i režije ove više puta nagrađivane predstave je Anto Bilić po motivima Nick Parka i Petera Lorda. Za scenografiju je bio zadužen Davorin Briševac, muziku Alojz Čakarić, a koreograf i kostimograf su bile Renata Ignjić odnosno Danijela Lovrić.

Hrvatsko amatersko kazalište Travnik djeluje već 24 godine promičući kulturu hrvatskog čovjeka u Bosni i Hercegovini. Osvojili su sve što se može osvojiti od nagrada kada je u pitanju amatersko kazalište u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj ali i šire, u Bugarskoj.Aktivno u njegovom radu sudjeluje 60 ljudi, imaju tri scene, rade pet dana u tjednu, imaju svoju zgradu i sami se financiraju.

Predstava počinje u 12 sati, a ulaz je besplatan,

 

 

(Jajce Online)