Franjo Leovac novi-stari predsjednik HKD ‘Napredak” podružnice Jajce

Izborna skupština HKD-a Napredak, podružnica Jajce održana je večeras u Velikoj sali Općine Jajce, a svečano je otvorena prigodnim skladba Napretkovog hora s kojim rukovodi profesorica Katarina Ladan.

Redovitoj godišnjoj skupštini u Jajcu nazočio je i predsjednik Hrvatskog kulturnog društva Napredak prof. dr. Franjo Topić, član Središnje uprave Napretka Josip Križanović te predsjedavajući OV Jajce Ivo Šimunović.

Poslije svečanog dijela skupštine i uvodnih obraćanja uslijedio je radni dio, na kojem su jednoglasno izabrali Marinka Barišića za predsjednika Skupštine, Dragana Glavaša za zapisničara te članove Upravnog odbora HKD Napredak Jajce, a to su: Franjo Leovac, Ivana Dželilović Ladan, Viki Ladan, Vesna Petrović, Dunja Lučić, Radoslav Tokić, Katarina Barišić, Jelena Ladan Miketa i Tvrtko Zrile.

U Nadzorni odbor izabrana je Gordana Ljubez, Dragan Glavaš i Marinko Barišić. Za novog-starog predsjednika izabran je Franjo Leovac, jedan od najmlađih predsjednika jedne Napretkove podružnice.

Skupština je također jednoglasno usvojila financijski izvještaj za proteklu godinu kojeg su ocijenili više nego pozitivnim.

Zadovoljan sastankom

Franjo Topić, predsjednik HKD “Napredak” izrazio je zadovoljstvo s radom jajačke podružnice, posebno je istakao Šopove dane koji se smatraju od općeg interesa cijelog Napretka. Susret s predstavnicima lokalne vlasti ocijenio je pozitivnim.

-Danas sam se susreo sa načelnikom Edinom Hozanom te predsjedavajućim Ivom Šimunovićem. Razgovor je bio veoma dobar. Dotakli smo se raznih tema, između ostalog i zaposlenja te općih pitanja, kako stoji društvo u ovom gradu, kazuje Topić za Jajce Online.

Osim društvenih tema razgovarali su o Napretkovoj imovini u Jajcu.

-Razgovarali smo i o Napretkovim pitanjima posebno o korištenju kuće Nikole Šopa i produženje ugovora, kao i vraćanje zemlje za izgradnju Napretkovog doma u povijesnoj jezgri Jajca, istakao je on.

Napredak je društvo koje je otvoreno za sve nacije i religije.

-Napredak nije samo lokalni niti hrvatski, već je društvo svih ljudi i nikad se nije dogodilo da neko druge vjere ne može igrati i svirati u našim sekcijama ili da im neko uskrati to pravo. Ovo je veoma značajno u zemlji koja je podijeljena sve ove godine, zaključuje Topić za kraj našeg razgovora.

 

 

(Jajce Online/Foto:Tvrtko Zrile)