Sindikat profesionalnih fudbalera BiH izabrao najbolje u sezoni 2017/2018

Manifestacija Kristalnih 11, koju sada već tradicionalno organizuje Sindikat profesionalnih fudbalera BiH, održana je u ilidžanskom Hotelu Hills.

Dodjeljene su nagrade za najbolje igrače, trener i sudije u proteloj fudbalskoj sezoni koja je ušla u sami finiš.

Trenerica SFK 2000 Sarajevo Samira Hurem osvojila je nagradu za najbolju trenericu u PLBiH za žene, dok je Alisa Spahić, kapiten SFK 2000 Sarajevo, osvojila nagradu za najbolju igračicu.

Za najboljeg sudiju PLBiH proglašen je Irfan Peljto, a Blaž Slišković, koji je sa Zrinjskim odbranio titulu prvaka BiH, izabran je za najboljeg trenera u prošloj sezoni.

Novi član zagrebačkog Dinama i mladi reprezentativac BiH Luka Menalo ponio je priznanje najboljeg mladog fudbalera u protekloj sezoni, dok je Goran Zakarić najbolji fudbaler PLBiH u sezoni do čijeg kraja je ostalo još jedno kolo.

Naravno na samom kraju manfestacije koju je ove godine uživo prenosio Sportklub proglašeni su i igrači koji čine Kristalnih 11: Kenan Pirić, Pero Stojkić, Slobodan Jakovljević, Daniel Graovac, Darko Todorović, Elvis Sarić, Jovan Blagojević, Miloš Filipović, Nemanja Bilbija, Goran Zakarić i Mersudin Ahmetović.

 

(Faktor.ba)