Registracija do 24. jula za građane u dijaspori koji žele glasati

Federalni ministar izbjeglica i raseljenih osoba Edin Ramić pozvao je državljane Bosne i Hercegovine u inostranstvu da se registriraju za glasanje putem pošte do 24. jula/srpnja i iskoriste svoje glasačko pravo na općim izborima.

-Glasovi građana Bosne i Hercegovine iz inostranstva nerijetko doprinose većoj zastupljenosti brojno manjinskih naroda u predstavničkim tijelima, te tu mislim na oba bh. entiteta. Oni doprinose većoj zastupljenosti i interesa povratnika, te usmjeravaju političke predstavnike da vode više računa o specifičnim potrebama dijaspore, izbjeglih i raseljenih osoba, ističe Ramić.

Uvjet za sve građane u dijaspori da zaprime u rujnu na svoju adresu glasačke materijale jeste da se blagovremeno registriraju popunjavanjem PRP-1 obrasca i dostavljanjem kopija osobnih dokumenata na e-mail adresu Centralne izborne komisije za ove potrebe – prijavappp@izbori.ba, priopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

Građani u dijaspori se također za sva dodatna pojašnjenja i nedoumice građani iz dijaspore mogu obratiti Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica sa upitom na mail: press@fmroi.gov.ba, navodi se.

 

 

(drukciji.ba)