Nova bruka za bh. fudbal: Nezadovoljni navijači udarili sudiju i prekinuli utakmicu

Fudbal u Bosni u Hercegovini pretrpio je još jedan bolan šamar. Utakmica Kantonalne lige HNK između Iskra i Kruševa prekinuta je u 56. minuti zbog toga što su navijači kluba iz Stoca utrčali na teren i udarili glavnog sudiju.

-Publika navijala fer i korektno sve do prekida kada su pojedinci utrčali na teren. Utakmice prekinuta u 56 minuiti zbog udaranja glavnog sudije – napisao je delegat Davor Prce.

Za tim iz Stoca, kojeg sa klupe predvodi bivši fudbaler Sarajeva Edin Pehlić, ovo je bila ključna utakmica, kako bi se zadržali na liderskoj poziciji u učinili veliki korak naprijed prema plasmanu u Drugu ligu FBiH.

Ipak, utakmica nije odigrana do kraja, a nakon meča, Iskra se oglasila saopćenjem koje prenosimo u cijelosti.

– Težak i bolan poraz Iskre u Stocu od Kruševa. Rezultat je glasio 0:2, a onda dolazi do prekida utakmice zbog katastrofalnog suđenja Denisa Limova koji je “zakuhao“ utakmicu i unio nervozu među igrače. Na nama je da ostanemo smirene glave i da zadržimo drugo mjesto koje je i više nego dobro, a onima kojima smeta što je naš trener Edin Pehlić sa igračima uradio ono što niko nije očekivao i zasjeo na prvo mjesto neka je jasno da će Iskra uvijek postojati i biti ista kao što je bila kad se takmičila u Republičkoj ligi bivše Jugoslavije. Veliko hvala navijačima koji su bili uz naš klub i igrače – piše u saopćenju FK Iskra.