U Sportskoj dvorani Donji Vakuf danas su odigrana četiri susreta između KK “Promo” Donji Vakuf i našeg Vodopada.


U utakmici mini-basket selekcija, koja je bila neizvjesna do zadnje četvrtine pobjedu je odnijela domaća ekipa rezultatom 58:32. Domaćini su iskoristili pad koncentracije naših dječaka te tako preokrenuli igru i rezultat u svoju korist, uprkos hrabroj igri naših najmlađih.


U našoj ekipi su se istakli: Žužić 13p, Kolovrat 8p, Alem 4p…


Ostat će veliki žal za utakmicom pionirskih selekcija, gdje je do samog kraja viđen izjednačen rezultat. Koš za košem ekipe su stizale jednu drugu, no ipak pred sami kraj uslijedilo je par grešaka naših košarkaša što su domaćini znali kazniti.

Krajnji rezultat je glasio 76:69. Najboolji pojedinci naše ekipe: Durek 25p, Lučić 27p, Turudić 9p, Baković 6p…

Radost na lica naših košarkaša vratila je kadetska selekcija, koja je u jednoj teškoj utakmici slavila protiv domaćina rezultatom 59:52.

Sam rezultat govori o kakvoj se utakmici radilo, niti jedna ekipa se nije lako predavala, ali su ipak naši košarkaši odličnom igrom uspjeli slomiti otpor domaćina i trijumfovati.
Istakli su se Perak 20p, Sivonjić 21p, Vunić 6p, Kahriman i Imamović 3p, Bogić 4p…

U utakmici juniorskih selekcija slavila je ekipa iz Vakufa rezultatom 84:68. Ponovo jedna tvrda utakmica od samog početka, gdje se nijedna ekipa nije značajno rezultatski odvajala.

No onda je slijedio nalet gostiju koji je prelomio utakmicu. U našoj ekipi su se istakli Mujić 14p, 18p, Perak 8p, Mitrić 6p..

Čestitke domaćinima na ostvarenim pobjedama i hvala na gostoprimstvu, fer i korektnom ponašanju. Također čestitke napim košarkašima na pobjedi. Idemo dalje!

 

 

(kk vodopad)