U Jajcu ispraćena još jedna generacija maturanata (FOTO)

Maturskim defileom 238 učenika završnih razreda jajačkih srednjih škola obilježili su kraj srednjoškolskog školovanja. Srednja škola „Nikola Šop” ove školske godine ispratila je 92 maturanta, a Srednja strukovna škola „Jajce“ 146 učenika završnih razreda.

U svečanom mimohodu ulicama grada zasjali su u najljepšem svjetlu. Radost njihovog slavlja došli su podijeliti s njima i njihovi roditelji, prijatelji, poznanici.

Vesela povorka zaustavila se ispred Doma kulture, gdje je maturante pozdravio je i načelnik općine Jajce Edin Hozan uputivši im čestitke sa željom za uspjeh u životu i dobre ocjene tokom nastavka školovanja.

Tom prilikom, načelnik Hozan učenicama generacije uručio je novčani dar Općine Jajce u iznosu od 400 maraka i uz posebne čestitke zaželio im mnogo uspjeha u nastavku školovanja.

Učenicima generacije osigurana je i općinska stipendiju za prvu godinu studija.Treba istaći, kako su ovoga puta jajačke srednje škole iznjedrile četiri učenice generacije, a one su: Elvedina Julardžija, Monika Idžanović, Lamija Agić i Samanta Jakešević.

Od Doma kulture maturanti su se uputili ka ugostiteljskom objektu „Ladan“, gdje je nastavljeno slavlje, koje će potrajati dugo u noć.

Uspomene ostaju i pamte se, kao i zahvala svim profesorima i ljudima koji su još jednu generaciju maturanata izveli na pravi put. Iskrene čestitke svim maturantima i neka im je sretan novi početak

Više fotografija možete pogledati na ovom linku.

 

(Jajce Online)