Kod trojice mladića iz Jajca i Šipova pronađena opojna sredstva!

Policajci MUP-a Srednjobosanskog kantona tokom protekle noći proveli su više uspješnih akcija u cilju suzbijanja i sprečavanja krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, te je zbog ovih krivičnih djela uhapšeno više osoba.

Policajci Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK iz Travnika kontrolisali su 27-godišnjeg B. H. i 28-godišnjeg E. M., obojica iz Fojnice. Tom prilikom kod B. H. pronašli su odeđenu količinu marihuane.

Policija je potom na osnovu naredbe Općinskog suda Kiseljak pretresla stan koji koristi E. M., gdje je pronađena određena količina spida i marihuane, mobiteli, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelima iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

U Vitezu je policija zaustavila i kontrolisala automobil “opel astra”, koim je upravljao 32-godišnji E. M. iz Viteza. Kod njega je tom prilikom pronađena određena količina marihuane.

Tokom kontrole u Bugojnu, policajci su zaustavili i pregledali automobil “ford fiesta”, u kojem su se vozili S. M. (40) iz Jajca, A. H. (35) iz Šipova i T. V. (31) iz Jajca. U vozilu je tom prilikom pronađena određena količina spida.

– U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, protiv navedenih osoba se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje – kazali su iz MUP-a SBK.

 

(Faktor.ba)