Borba za četvrtfinale EP-a: Kadeti BiH danas protiv Republike Irske

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas igra posljednju utakmicu grupne faze Evropskog prvenstva. Mladim fudbalerima naše zemlje, koje ovoga puta predvodi Zoran Erbez, potrebna je bilo kakva pobjeda protiv Republike Irske kako bi se plasirali u eliminacionu fazu kontinentalnog šampionata.

Ukoliko bh. kadeti uspiju savladati Irce (potrebna im je bilo kakva pobjeda) bit će prva selekcija Bosne i Hercegovine koja je prošla grupnu fazu jednog velikog takmičenja.

Irska poslije dva kola, baš kao i naša reprezentacija, ima po pobjedu i poraz, s tim što Irci imaju bolju gol-razliku (2:1). S druge strane mladi Zmajevi su postigli tri, ali su i primili šest pogodaka.

Utakmica Bosna i Hercegovina – Republika Irska igra se s početkom u 14 sati po centralnoevropskom vremenu na tadionu St. George’s Park u Burtonu koji se nalazi u sklopu Trening centra Engleske fudbalske asocijacije.

Kapacitet stadiona je 500 gledalaca i najmanji je od svih na kojim se igra Evropsko prvenstvu.

Utakmicu će suditi Halil Umut Meler iz Turske sa pomoćnicima Peterom Koborom (Mađarska) i Levanom Todriom (Gruzija), dok će ćetvrti sudija biti Tihomir Pejin iz Hrvatske.

 

(Faktor.ba)