SRU ‘Zlatovčica’ Jajce osvojili 6. mjesto na Kupu SRS FBiH

Putovičko polje na rijeci Bosni, održan je Kup SRS FBiH u lovu ribe udicom na plovak za seniore i seniorke ekipno.

Domaćin takmičenja je udruženje sportskih ribolovaca UGSR “Bistro” iz Zenice. Takmičenju je prisustvovalo 14 ekipa seniora, ukupno 42 takmičara iz Federacije BiH. Sudijski kolegij je brojao ukupno 5 sudija.

Takmičenju su prisustvovali i dopredsjednik SRS FBiH Zijad Sinanović, te delegate Saveza Milan Jagar. Na takmičenju su bila i dva kandidata za polaganje sudijskog ispita za zvanje Državnog sudije i zvanje Društvenog sudije.

Naša ekipa SRU “Zlatovčica” Jajce u sastavu Marijo Raić, Hasan Sarač i Kasim Kilim osvojila je 6. mjesto, dok je takmičar Marijo Raić uzeo 3. mjesto u sektoru i 8. mjesto u ukupnom plasmanu.

Nakon takmičenja upriličen je zajednički ručak u restoranu “ ZS ” gdje je izvršeno proglašenje pobjednika te uručenje priznanja u vidu diploma, medalja i pehara.

Plasman je bio sljedeći:

1. USRD “Štuka” iz Velike Kladuše
2. SRD “Jelah” iz Tešnja
3. USR “Glavatica” iz Jablanice
6. SRU “Zlatovčica” Jajce

Sudijska ekipa je u fer i sportskoj atmosferi odradila odličan posao, bez ikakvih primjedbi.

Takmičenje je veoma uspješno organizovano od strane službenih lica iz SRS F BiH, kao i domaćina UGSR “Bistro” iz Zenice, te se domaćinu još jednom zahvaljujem na uloženom trudu oko uređenja takmičarske staze i na lijepom gostoprimstvu.

 

 

(Jajce Online)