Otvara se jedno od najljepših igrališta na svijetu

klub Sveti Mihovil iz Sutomišćice, mjestašca na istočnoj obali otoka Ugljana, prije dvije godine dobio je publicitet kakav nije u svojoj 68-godišnjoj povijesti i to zbog par gredica krumpira koje je netko zasadio na njihovom igralištu!
“Naše igralište osim za nogomet služi i za poljoprivredu. Molimo onoga koji je posadio krumpire da ih i pobere jer sutra imamo dvije utakmice”, objavio je tada klub na svojoj Facebook stranici. Objava je odmah postala hit na društvenim mrežama.

“Nakon što smo radi naše komične objave na našem profilu završili na mnogim nogometnim portalima s nekoliko tisuća pregleda, danas je naše igralište završilo i u novinama.”
“I sve je to u redu, šala je uvijek dobrodošla! Jedino bi možda voljeli da je još neko uz te famozne krumpire dodao još neku rečenicu da smo mi klub koji je dao Marina Tomasova, Šimu Gregova i Tonija Kolegu i kako trenutačno okupljamo oko 100 djece na prostoru dva otoka Ugljana i Pašmana! Također se moglo i dodati da već godinama ne nastupamo s kadetima, juniorima i seniorima radi neadekvatnog igrališta, te da se djeca s otoka u 14-toj godini ostavljaju nogometa”, napisali su prije dvije godine iz Sv. Mihovila na Facebooku.
To je bilo prije dvije godine, a u međuvremenu se Sv. Mihovil bacio na obnovu igrališta smještenog na sjajnoj lokaciji na samoj obali, tek nekoliko metara od mora. Teren koji je nedavno služio za sadnju krumpira danas izgleda prekrasno, a lokalni žitelji tvrde da je riječ o najljepšem stadionu na svijetu. Ljepšem čak i od svjetski poznatog stadiona Imotskog, čuvenog Gospinog dolca.

Otvorenje stadiona u Sutomišćici uveličat će ugledan gost. Sv. Mihovilu u goste stiže prvoligaš NK Osijek.
Susret je na rasporedu 14. svibnja u 18:00, a najavili su ga vratar Osijeka Krševan Santini, koji je rodom iz Lukorana na otoku Ugljanu, te Marin Tomasov, koji je svoju poruku poslao iz Kazahstana, gdje igra za tamošnju Astanu.

(index.hr)