Za Sanelu Jenkins i Billa Clintona priznanje vezano uz BiH

Sanela Jenkins, Bill Klinton i Haris Silajdžić, u Washingtonu, na gala večeri  u organizaciji Savjetodavnog vijeća za Bosnu i Hercegovinu dobiti nagradu za životno djelo.

Sanela Diana Jenkins, poslovna žena, humanitarka i filantropistkinja, danas je i najuticajnija lobistkinja za Bosnu i Hercegovinu u svijetu.

“Čast mi je biti u Washingtonu sa svojim prijateljima Admirom Pašićem, Adnanom Kapom i Adnanom Pašićem, s kojima sam sve postigla kada je u pitanju borba za Bosnu i Hercegovinu,” rekla je Sanela, saopćila je njena press služba.

“Počašćena sam što gajim prijateljstvo sa dr. Silajdžićem od kojeg smo naučili mnogo toga, a posebno kako se brani Bosna na svjetskoj sceni gdje se igra sa najvećim i najuticajnijim ljudima u svijetu. Prolazimo kroz težak period. U ovom kritičnom momentu važno je odbraniti vrijednosti na kojima počiva Bosna i Hercegovina, a to je viševjekovna multikulturalnost s kojom se ne mogu ponositi mnogi u svijetu, a mi možemo.”

Sanela Jenkins je naglasila važnost našeg lobi kluba koji je bitan glas u najuticajnijem gradu na svijetu kada je politika u pitanju. Posebno je istakla Ajlu Delkić kao glavnog pokretača svih aktivnosti.

“U budućnosti više nemamo pravo na greške,” rekla je Sanela. “Politika se mora voditi podjednako u zemlji i van nje, a za Bosnu i Hercegovinu je od krucijalne važnosti veza sa Amerikom. Treba da pamtimo da su agresija i genocid ipak zaustavljeni zahvaljujući našoj  jakoj diplomatiji u to vrijeme i razumjevanju Sjedinjenih država za stanje u BiH. Zbog toga je važno njegovanje kontakta i odnosa sa ovom zemljom, na čemu nesebično radi Savjetodavno vijeće za BiH sa Ajlom na čelu”.

U nastavku razgovora podvukla je da je u svijetu politike potrebno povezivati ljude koji imaju integritet i kredibilitet.

“Pomjerati granice su u stanju samo hrabri koji mogu računati jedni na druge,” zaključila je, saopćeno je iz štaba bh. humanitarke.

 

 

(radiosarajevo.ba)