Dubioza kolektiv i Agencija Fabrika nagrađeni na “MTS Vision” festivalu

Na završnoj večeri MTS Vision festivala održanoj u Beogradu, nagradu u konkurenciji za najbolji Ska-Reggae spot dobili su bosanskohercegovačka grupa Dubioza kolektiv i agencija Fabrika koja je autor spota No Escape. 
Agencija Fabrika i  Dubioza su osvojili još jednu nagradu i to ovoga puta u konkurenciji za najbolju montažu i postorodukciju za legendarni spot Free MP3.
Tim povodom, pozvali smo Bojana Hadžihalilovića, kreativnog direktora i suosnivača Agencije Fabrika koji je za Radiosarajevo.ba izjavio: 
“Agencija Fabrika s Dubiozom kolektiv radi već skoro 15 godina. Prva saradnja datira još u 2006. godinu, kada smo zajedno radili špicu emisije Centralni zatvor.  Raditi s kreativcima iz Dubioze je uvijek poseban izazov za kreativni tim agencije Fabrika na čelu s redateljem Salemom Kapićem Kantardžićem i montažerom Tonijem Ilićem. Na ovogodišnjem MTS festivalu, tri  naša zajednička spota bila u konkurenciji : No Escape From Balkan, Himna Generacije i Free mp3. Na kraju smo dobili dvije glavne nagrade. Pored toga, naši spotovi bili u desetak azličitih nominacija,  i uvrstili smo se među tri najbolja spota u regiji. Prema tom kriteriju,  možemo reći da smo, kao produkcija, imali najviše nominacija, a to je zaista  veliko i mnogo nam znači. Fabrika je jedina kreativna agencija u regiji koja se, između svih ostalih poslova,  bavi i produkcijom muzičkih spotova”,  rekao je Bojan Hadžihalilović.
Završno veče “MTS Vision” festivala  bilo je  posvećeno regionalnim muzičkim spotovima, a održano je u beogradskoj Kombank dvorani, u prisustvu velikog broja muzičara s prostora bivše Jugoslavije.
Sjajno organizirana manifestacija pokazala je koliko kreativaca, kad su muzika i spotovi u pitanju, “čuči” od Vardara do Triglava, kako se nekada popularno zvao prostor zajedničke države.
Ispred dvorane u holu, uz crveni tepih, napravljeno je svojevrsno “zagrijavanje” dok su se muzičari okupljali, uz živu svirku.
Nagrade su također, u različitim kategorijama osvojili i :

Najbolji rock spot: Stray Dogg – Away

Alternativno electro-pop: Lollobrigida – Tvoja

Animacija : Gramophonedzie – Gramophonezilla

Najbolji novi izvođač: Bojana Vunturišević – Daljine

World Music: Orthodox Celts – I Wish You the Very Worst

Kamera: Luminize – Kill It With Love

Najbolji spot u 21. vijeku – Goran Bare i Majke – Teške boje

R’n’b: Marija – Louder Than a Drum

Koreografija:  Sara Yo – Nemam vremena za to

Novi evergreen: Beogradski sindikat – Balada disidenta

Pop muzika: Aleksandra Radović – Ljubavi moja

Inovacije u muzčkom izrazu: Van Gogh

Etno: Bilja Krstić – Dimitrijo, sine Mitre

Alternativni rock: Darkwood Dub i Bisera Veletanlić – Nešto sasvim izvesno

Koncept i art direkcija: Dječaci – Miris

Hip hop: Stereo Banana – Nemoj da znojiš tehniku

Live spotovi: S.A.R.S – Lutka

 (agencije)