Četvrti dan festivala: Održana promocija knjige ‘Kliktaji s Plive’ (FOTO)

Četvrti dan festivala duhovne poezije i muzike počeo je predavanjem na temu “Lik i djelo kralja Stjepana Tomaševića kroz povijest bosanske države”, koje je za ovu priliku priredila Udruga “Kralj Stjepan Tomašević”, dok je predavanje održao profesor Mirko Ljubez.

Potom su se u okviru književne večeri pod nazivom “Anđelko Vuletić: Križaljka za rješavanje sudbine”, prisutnoj publici predstavili učenici Srednje strukovne škole Jajce.

Veče je okončano promocijom knjige “Kliktaji s Plive”, čiji su autori pjesnici iz Jajca, a izdavač je Javna ustanova “Dom kulture Jajce” Jajce.

U knjizi koja je ugledala svijetlo dana, našle su se pjesme: Džemala Sefera, Branka Serdara, Vahide Filipović, Elle Bojčetić, Arzije Huzar, Haruna Salihovića, Nervese Čive, Adnana Mujaka, Slavice Rakite, Marina Ljubičića, Ademira-Ade Sefera, Ljubice Brtan-Cvitanović, Edina Tucalije, te posthumno Mustafe Hamura i Mate Sivrića.

Izdavači knjige su rekli da ovo nije konačna verzija, niti su se našli svi jajački pjesnici, već samo oni koji su sudjelovali na Plivskim omahama u ranijim godinama i što su poslali svoje radove.

O “Kliktajima s Plive” govorio je Mevzduin Duranović kao promotor, Smiljka Brtan, ravnateljica Doma kulture Jajce, te pisac Anto Zirdum.

 

(Jajce Online)