Odličnim rezultatom na općinskom, potvrđenim na kantonalnom takmičenju iz matematike za učenike osnovnih škola gdje je osvojila prva mjesta, učenica OŠ “Berte Kučere Delila Šahman (osmi razred) osigurala je učešće na 23. federalnom takmičenju koje je održano proteklog vikenda u OŠ “Safvet-beg Bašagić” u Gradačcu.

Dobra organizacija, lijepo osmišljeni sadržaji, učešće više od 150 učenika i preko 100 nastavnika, te odlična atmosfera obilježili su ovogodišnje takmičenje.

Uz svoju mentoricu nastavnicu Minku Spahić, Delila se vrijedno pripremala, te ispunila očekivanja. Najviše uspjeha pokazale su sarajevske osnovne škole, a zapažen rezultat je ostvario i učenik iz Novog Travnika koji je u kategoriji osmih razreda uzeo prvo mjesto osvojivši 100 posto bodova.

Plasman naše Delile u gornji dio tabele nas raduje, posebno ako imamo u vidu da su ispred nje učenici koji imaju posebne uslove za učenje i vježbanje, koji pohađaju posebne škole matematike i slično, te konkurenciju od 57 učenika osmih razreda.

Bez obzira na sve, ona je pokazala da se i iz malih sredina može dokazati na višim nivoima i biti uspješan.

Lijepo druženje s domaćinima, te učenicima i nastavnicima iz Donjeg Vakufa, Bugojna i Krajine, obilazak kulturnih znamenitosti i privrednih subjekata Gradačca upotpunili su boravak naše delegacije u Gradačcu koji je podržan od strane Općine Jajce na čemu se posebno zahvaljujemo.

Delili Šahman i njenoj nastavnici mentorici Minki Spahić čestitamo na ostvarenom rezultatu, uz želju za uspjehom u učenju i radu i u narednom periodu.

 

 

(oš berta kučera)