U Direkciji “Lutrije BiH” 23. aprila javio se dobitnik koji je 15. kolu igre TV Bingo, odigranom 13. aprila osvojio blizu 1.100 000 KM, piše Dnevni avaz.

U razgovoru s dobitnikom saznali smo da je penzioner te da je iz Jajca. Djelovao je staložen, ali na trenutke i jako uzbuđen, što nam je i sam priznao.

-Strastveni sam igrač TV Binga i do sad sam osvajao manje iznose, obično su to bili peterci ili pogođeni bingo plus brojevi. Svakog petka odigran jedan ili po dva listića, a nisam ih kupovao u Jajcu, već ako me put odvede u druge bh. gradove, obavezno kupim listić tamo gdje se u tom trenutku zadesim. Na kraju, sretno uplatno mjesto bilo mi je u mom gradu i donijelo mi je ogroman novac – kazao nam je sretni dobitnik.

Redovno prati izvlačenje brojeva petkom i to mu je, kako kaže, neka vrsta rituala koji nikad ne preskače. Opisao je kako je to izgledalo 13. aprila.

-Došao sam do trenutka kada sam čekao samo jedan broj, bio sam izuzetno uzbuđen tresle su mi se noge i ruke, a bubanj je zavrtio brojeve i izvukao je broj 41 koji mi je donio milionski dobitak. Nisam mogao vjerovati, nekoliko puta sam gledao serijski broj listića i vidio da je na ekranu broj koji držim u ruci. Kada sam došao sebi, otišao sam do supruge u sobu i saopštio joj da smo osvojili džekpot, a ona mi isprva nije povjerovala – ispričao je ovaj Jajčanin.

Kako je naveo, imao težak radnički život, nekad se znalo desiti da je njegova porodica jedva preživljavala, ali nikad nisu bili gladni. Uvijek je pomagao drugima, a tako će biti i s novcem koji je osvojio.

-Odmah sam donio odluku da ću dio sredstava donirati teško oboljeloj djeci u našoj zemlji.  Također, imam i u porodici članova koji su u teško finansijskoj krizi, i njima ću pomoći i na neki način učiniti im život ugodnijim – poručio je on i dodao da će i dalje igrati TV Bingo, jer mu to predstavlja zabavu i relaksaciju.

 

 

(Dnevni avaz)