Paulina Crnoja: Do kad će trajati ova neizvjesnost?

Piše: Paulina Crnoja

Do kad će trajati ova neizvjesnost? Agonija koja već u ogromnoj mjeri izjeda naše živote. Koliko dugo je potrebno da se padovi pretvore u uspone?

Od malena nam govore: “Budi hrabar, nemoj plakati za sitnicu, biće bolje”.

Zašto nas nitko nije naučio kako se boriti, kako ojačati? Kao psi s lanca pušteni smo u borbe. Bez čopora idemo preživjeti.

Odgovorni smo za sve, nitko nas ne pita možemo li..? Kažu “lako je, probaj”.., ali što ako smo probali bezbroj puta, ali ne vrijedi? Na koji način da dokažemo sebi da nešto nije vrijedno patnje?!

Uvijek je bilo lako reći, a teško pomoći…

Nikoga ne zanima jesmo li sposobni za takvo što.

Ušli smo u začarani krug igre koja nema kraja, nema pobjednike ni protivnike, sami sebi smo najveći protivnici.

Koliko njih se zapita kako je nama? Sto ako je naša duša ili srce već iscijepano i skrhano u dijelove. Što ako u sebi osjećamo bol, bol koja ne prolazi niti jenjava.

Bez obzira, ne možemo se doživotno boriti sa svim problemima. Ne možemo svom ludom i povrijeđenom srcu dokazati da odustane, ako ne želi.

Hoće li vise doći sreća koju toliko čekamo? Koliko još do toga, koliko boli i ranjavanja srce mora proći da bi bilo voljeno i sretno.

Zašto se loše vrijeme ne zaustavlja, zašto loši dani ne prolaze?

Ostaje samo nada će sve nestati, da će već skoro mrtva duša i njena bol ispariti iz tijela koje je već iznemoglo od boli.

Kako god bilo, doći će dugo očekivana sreća, te će srce doći onom kome već odavno pripada, za čijom ljubavi i dalje vapi i za nju moli, ali uzalud…

 

 

(Jajce Online)