U subotu, 14. aprila, naša škola je bila domaćin kantonalnog takmičenja iz engleskog jezika. Takmičari su sa svojim mentorima pristizali od ranih jutarnjih sati. Nakon svečanog otvaranja takmičenja i obraćanja direktora Fikreta Čančara prisutnim, uslijedilo je testiranje.

To je trajalo dva sata, a oni koji su završili ranije odmah su se uklopili u društvo domaćina. Nakon testiranja članovi naše novinarske ekipe su takmičare poveli u jedan kratki obilazaka grada.

Uz miks prelijepog sunčanog dana, takmičarske treme i ljepote našeg grada, druženje je isplivalo u prvi plan pa su tako sklopljena nova prijateljstava. Po povratku smo se svi okrijepili ukusnom hranom i pićem. Nakon svega, ono zbog čega smo svi bili tu, proglašeni su pobjednici.

U segmentu općina i gradova prvo mjesto zauzeo je Travnik, sa preko 470 bodova. Prvo mjesto u kategoriji učenika zauzeo je Adnan Softić iz Fojnice.

Mnogi su davali intervjue za naše novinare i skoro svi su rekli da im je ovo jedno najljepših takmičenja. Izjavili su da se uvijek rado vraćaju u naš grad, te da će im ovo takmičenje i druženje ostati u lijepom sjećanju. Mi smo ponosni što smo se predstavili kao dobri domaćini.

Izvještaj pripremili članovi novinarske sekcije škole “Berta Kučera”.