U okviru 20. kola 1. lige Federacije Bosne i Hercegovine grupa JUG, naš klub je ugostio sportske prijatelje iz Goražda, ekipu Radničkog.
Publika u dvorani i ona koja je pratila utakmicu u direktnom prijenosu na našem YouTube kanalu mogla je uživati u jednoj odličnoj rukometnoj predstavi s obzirom na to da su Jajce i Goražde poznati kao dobre sredine za rukometni sport.

Pred oko 200 gledalaca utakmicu su bolje otvorili gosti iz Goražda te već u petoj minuti susreta rezultat na semaforu je glasio 1:4, u nastavku naši igrači sustižu prednost gostiju se utakmica igrala gol za gol.

Prvo poluvrijeme je završeno rezultatom 15:15, te se u nastavak utakmice ušlo s istim tempom kao i u prvom poluvremenu gdje su se ekipe smjenjivale s vodstvom od jednog do dva gola prednosti.

Na kraju rezultat je glasio 32:31 u korist našeg kluba.

Sve pohvale idu za obe ekipe koje su nam prikazale odličan rukomet .

RK JAJCE – RK RADNIČKI (Goražde) 32:31 poluvrijeme 15:15

Sudijski par Krtalić Klaudio i Zlopaša Krunoslav, delegat susreta Spužvić Slaven

RK JAJCE: Arapović Omer, Omerinović Osman, Agić Amar (16 golova), Hajder Belmin (6 golova), Keljalić Adin, Agić Tarik, Agić Asim (3 gola), Keljalić Ismar, Rabić Dženet (4 gola), Radić Armando, Radić Antonio, Ćano Amar (2 gola), Juradžija Nihad (1 gol), Crnoja Luka, Mešić Mirnes,Štrkalj Antonio.
Službeno lice Agić Suvad, trener Agić Rešad

RK RADNIČKI: Hukić Almedin (11), Džemidžić Bekir (2), Isaković Adnan (6), Helač Alen, Džambegović Amir, Muratović Nisad (2), Islamović Jasmin (5), Dedić Anes, Bešlija Arman,Jusufović Eldar, Fidahić Haris (4), Korijenić Irnis (1)
Službeno lice Jusufović Ešef, trener Fidahić Sulejman

 

(rk jajce/foto:ORBI Jajce)