Zvijezda iz Gradačca jučer je nakon odlaska Nermina Šabića dovela novog šefa struke. Radi se o Romeu Šapini, ambicioznom stručnjaku koji se prije par dana razišao sa Metallegheom iz Jajca nakon što je sa tim klubom osigurao opstanak u Prvoj ligi Federacije.

Metalleghe BSI je nedavno u Gradaču osvojilo bod protiv Zvijezde (0:0), a sjajnom taktikom Šapina je nadmudrio Nermina Šabića, te je to vjerovatno između ostalog i presudilo u odabiru čelnika kluba sa Banja Ilidže.

Šapina je danas odradio prvi trening sa novim timom, upoznao se sa igračima, a svoje impresije prenio za SportSport.ba.

“Odradili smo prvi trening, većinu igrača dobro poznajem iz međusobnih susreta Zvijezde i Metalleghea. Sve su to kvalitetni igrač, nema potrebe da neko izdvajam, a moj prijatelj i kolega Nermin Šabić je izvršio jako dobru selekciju igrača. Zvijezda je ušla u rezultatsku krizu, to je splet nekih okolnosti, jer je teško igrati protiv ekipa koje se bore za opstanak. Trener je tu najmanje kriv jer kada promašiš puno šansi protivnik te na kraju kazni iz jednog udarca na gol. Onda jedino preostaje da ode trener, jer se ne može zamijeniti 22 igrača”, jasan je Šapina.

“Zvijezda je jedna od boljih ekipa u ligi i klub koji ima tradiciju, te sigurno zaslužuje igrati Premijer ligu. Tu je i kvalitetna infrastruktura, oganizacija kluba te veliki broj navijača. Sve kolege koje su u zadnje dvije godine vodile Zvijezde rekle su mi da je to jedan od boljih klubova u BiH. Sve ćemo napraviti Uprava, treneri i igrači da vratimo Zvijezdu tamo gdje pripada, a to je Premijer liga BiH. Nimalo nesumnjam da ćemo sa  ovim igračima i Upravom da to i ostvariti”, priča novi trener Zvijezde.

Posebnim riječima govorio je o navijačima.

“Kada sam igrao protiv Zvijezde vidio sam da oni dolaze u velikom broju i da podržavaju klub, te ih pozivam da tako bude i u budućnosti i da zadani cilj ostvarimo skupa”, dodao je Romeo Šapina na kraju razgovora.

Šapina je u svojoj karijeri Metalleghe vodio i u Premijer ligi BiH, gdje je bio prvi asistent Mate Neretljak, a trenirao je i Brotnjo. Rođen je u Bugojnu, te posjeduje UEFA PRO licencu.

 

 

(SportSport.ba)