Na redakcijski mail dobili smo sljedeći sadržaj koji prenesimo u cijelosti:

Jeste li sigurni da u Jajcu nema kvalitetnih doktora?!

Nedavno mi je preminula majka, nisam imala izlaza iz ove teške situacije… Otišla sam kod doktora medicine, odnosno psihijatra Ismara Halilovića znajući za svoje već narušeno zdravlje od ranije.

Odmah sam osjetila pozitivnu reakciju pri prvom susretu, a koju rijetko susrećemo u današnje vrijeme u nekim od naših institucija u državi.

U sebi sam ponavljala: Da li je moguće ovakav divan odnos između doktora i jednog pacijenta?

Dobri čovjek dr. Ismar me vratio u život uz pomoć infuzija i injekcija, a najviše mi je pomogla njegova ta dobrodušnost i posvećenost pacijentu. Sve to sam lično osjetila i uvjerila se, veliki bi grijeh bio kad bih sakrila.

Dr. Ismar Halilović je čovjek koji ne gleda svoje pacijente sa neke visine, već kao obavezu i kroz prijateljski odnos da pomogne svakome čovjeku pa čak i izvan institucije u kojoj radi.

Kroz naš neformalni razgovor saznala sam da je bio u Turskoj, na godišnjem odmoru koji je trebao iskoristiti da se odmori, ali on to nije učinio, već je dva dana proveo s teško bolesnim Arslanom, bebom kojeg možemo s punim pravom nazvati herojem. Ovom gestom naš doktor je pokazao još jednom svoju ljudsku veličinu!

Ovim putem želim se javno zahvaliti dr. Ismaru na svemu što je učinio za mene. On me uvjerio da ipak postoje dobri ljudi i doktori koji vode brigu o svojim pacijentima.

U moru vijesti o odlasku doktora iz naše zemlje, mi ovoga čovjeka i slične njemu ne smijemo pustiti da napuste Jajce jer njegova stručnost je daleko veća od kilometara koje prelaze mnogi za boljim životom…

 

Vaš pacijent Amela A.