Općina Jajce subvencionira kamate kredita za privredne subjekte sa područja općine

Nakon objavljenog Javnog poziva za odabir banke za plasiranje kreditne linije uz subvencioniranje dijela kamate od strane Općine Jajce za privredna lica koja posluju na području Općine Jajce kao banka partner odabrana je UniCredit Bank d.d. 

Iznos kreditne linije je 10.000.000 KM glavnice i vrijeme trajanja od dvije godine a klijenti će imati mogućnost subvencioniranja kamatne stope od 75% od strane Općine Jajce. Kreditna linija namijenjena je privrednim subjektima koji posluju na području Općine Jajce u cilju podrške privrednom razvoju i otvaranju novih radnih mjesta.

Tim povodom je, dana 05.04. 2018.godine, upriličen zajednički sastanak s privrednicima koji posluju na području općine Jajce i predstavnicima banke u namjeri da se prije zaključenja ugovora sa bankom, uz sugestije privrednika, definišu uslovi kreditiranja. Nakon prezentacije kreditne linije od strane predstavnika Općine Jajce, u konstruktivnoj diskusiji, dobivene su smjernice koje će biti korištene prilikom kreiranja Ugovora.

Inicijativa Općine Jajce ocjenjena je kao pozitivna jer su sredstva namjenjena svim privrednicima koji posluju na području općine Jajce i mogu biti korištena u svrhu novih investiranja, povećanja postojećih kapaciteta ili održavanja tekuće likvidnosti.

 

 

(opcina jajce)