Jajčanka Sunčica Bojčetić-Zulić po zanimanju je magistar agronomije i trenutno nezaposlena. Ona se oduvijek zanimala za ručni, kao dijete sa bakom je učila plesti i šiti.

Prije tri godine pokrenula je malu kreativnu radionicu „Bebin kutak“ gdje nastaju unikatni, ručno rađeni predmeti.

-Ovim poslom sam se počela baviti kada sam postala majka jer sam htjela za svoju djevojčicu napraviti nešto posebno. Prijateljima i rodbini umjesto uobičajenih poklona za babine i rođendane odlučila sam poklanjati što je unikatno i personalizirano, što će im ostati za uspomenu – govori nam Sunčica Bojčetić-Zulić.

Prvo je počela praviti torte od pelena neobičnih oblika, a kasnije je prešla na druge materijale.

-Od filca pravim dekorativne okvire s raznim likovima iz bajki crtanih filmova i za razne prigode, te visilice od filca koje se mogu staviti u dječije sobe ili na krevetiće. U ponudi još imam dekorativne kutije rađene decoupage tehniko, dekorativne vijence za vrat rađene od vune i filca – ističe ona.

Hobi pretvorila u mali biznis.

-U početku sam svoje radova poklanjala, međutim na nagovor muža nastao je Bebin kutak stranica na Facebooku-u i tako je moj hobi postao nazovimo mali biznis – kazuje Sunčica.

Inspiracije joj nikad ne nedostaje.

-Inspiraciju uglavnom pronalazim na internetu s raznoraznih stranica. Vecinu toga sama toga sama nacrtam i osmislim ali gotovi šabloni su nekad od velike pomoći – navodi Sunčica.

Cijene prilagodila prema standardu građana.

-.Iskrenemo rečeno od ovog posla se zasad ne može puno zaraditi. Svi znamo kakva je ekonomska situacija u našoj zemlji, ljudi su nezaposleni i nemaju novaca, samim tim ne mogu ni cijenu svojih radova staviti koliko bi vrijedili – govori nam Sunčica.

Veliki broj kupaca

-Moje kreacije uglavnom kupuju moji sugrađani, prijatelji i poznanici. Neki od mojih radova otišli za Njemačku, Švedsku, Hrvatsku i došli su čak i do Amerike. Nadam se da će prodaja mojih radova ubuduće rasti i da će otići u što više država – istakla je.

(Jajce Online)