Nesvakidašnji doživljaj opuštanja za goste u “Banji Vrućica”

Novom uslugom koja gostima omogućava nesvakidašnji doživljaj opuštanja obogaćen je Medical&Wellness centar “Stara banja” hotela “Kardial” u teslićkom Zdravstveno-turističkom centru “Banja Vrućica”.

Medical&Wellness centar “Stara banja” je, inače, najveći wellness centar u BiH i prostire se na 1.500 kvadratnih metara.

Riječ je o najmodernije uređenom prostoru ovog tipa, koji pruža niz usluga podijeljenih u četiri cjeline: svijet voda, masaža, sauna i spa beauty. U ovom wellness centru odnedavno su uveli i novu uslugu pod nazivom “Green spa oaza”.

“‘Green spa oaza’ svim našim gostima omogućuje nesvakidašnji doživljaj opuštanja i upotpunjuje našu dosadašnju ponudu. Sastoji se od dva đakuzija, toplih klupa, knajp kada i staze za masažu stopala”, pojasnila je Dijana Stojaković, voditeljka ovog wellness centra.

Stojakovićeva je dodala da je riječ o višemjesnim, hidromasažnim đakuzi kadama, koje pružaju poseban doživljaj podvodnih masaža.

Ona naglašava da se nakon boravka u đakuziju preporučuje kraći odmor na toplim klupama, koje će dodatno djelovati opuštajuće na cjelokupan organizam i koje su se, zapravo, pokazale kao jedan od najpopularnijih sadržaja relax prostora.

Knajp kade se, kako naglašava, sastoje od nekoliko manjih kada za stopala koje su napunjene naizmjenično toplom i hladnom vodom.

Kako je Stojakovićeva kazala, hodajući po ovim kadama poboljšava se cirkulacija, koja povoljno utiče na opuštanje čitavog tijela zbog blagotvornog uticaja na nervne završetke na stopalima.

“Stimulacijom određenih tačaka na stopalima mogu se otkloniti različite tegobe, odnosno blokade koje sprečavaju normalno funkcionisanje našeg organizma. Pored klasične masaže stopala, naša masažna staza za stopala pruža mogućnost udobnog hodanja po posebnom oblom kamenju različite granulacije. Hodanje po masažnoj stazi ima izuzetno pozitivan uticaj na istezanje nervnih završetaka, cirkulaciju, mišićnu relaksaciju, smanjenje bola u zglobovima, kao i napetosti i stresa”, naglasila je Stojakovićeva.

 

 

(nezavisne)