Golman Metalleghea: Dišemo kao jedan, to je najbitnije

Pravu senzaciju napravili su u prošlom kolu nogometaši Metalleghea iz Jajca s obzirom da su se desetkovani iz Gradačca vratili sa osvojenim bodom (0:0). Zvijezda je imala više prilika, ali gosti su požrtvovanom igrom ostvarili svoj cilj i kući se vratili neporaženi.

Jedan od junaka tog meča bio je golman Jajčana Mladen Kukrika koji je u par navrata bravuroznim intervencijama spasio svoj tim.

“Naš cilj od početka utakmice je bio da se povučemo, napravimo dobru odbranu i pokušamo postići gol iz kontranapada. Nedostajao nam je veliki broj igrača, tačnije njih šest koji  nisu mogli konkurisati zbog kartona i povreda. Igrači koji su izašli na teren dali su svoj maksimum i pokazali da se ozbiljno može računati na njih, te da nikome nećemo biti lak plijen. Ono što je najvažnije jeste da smo ostvarili svoj cilj i vratili se neporaženi sa jednog teškog gostovanja”, priča Kukrika za SportSport.ba.

U narednom kolu, već u subotu, na Mračaj stiže Jedinstvo. Posljednja je ovo šansa Bišćanima ukoliko žele da se uključe u borbu za opstanak, ali domaće to puno ne zanima.

“Jedinstvo Bihać je jedna ekipa sa tradicijom i svjesni smo da se neće predati do kraja prvenstva. Iako igramo na svom terenu mislim da će biti teška utakmica. Nadam se da ćemo ostvariti pobjedu pred svojom publikom, a ako damo svoj maksimum kao na prethodnim utakmicama mislim da pobjeda neće doći u pitanje”, dodao je 27-godišnji čuvar mrežu koji je na zimu pojačao popularne Kraljeve.

Metalleghe BSI igra sjajno u drugom dijelu, a pozitivna atmosfera raduje i Kukriku koji je svjestan da je to jedan od preduslova za uspjeh.

“Sigurno da je tako. Živimo i dišemo kao jedan, mislim da je to najbitnije, pa onda sve ostalo. Drago mi je ćemo u subotnjem meču biti kompletni”, jasan je Kukrika.

Meč između Metalleghea i Jedinstva igra se u subotu sa početkom u 16 sati.

 

 

(SportSport.ba)