Drugi dio sezone Metalleghe BSI je otvorio sa dva remija sa Slogom i Zvijezdom te pobjedom protiv Slavena iz Živinica.

Glavni krivac za dobre rezultate je mladi stručnjak Romeo Šapina koji je pravo otkravljenje na bh. nogometnoj trenerskoj sceni, a njegovi rezultati su dokaz njegovog dobrog rada s ekipom koja diše jednim plućima.

Mnogi su mislili da će nakon ispadanja iz Premijer lige BiH doći do totalnog ‘raspada’ ekipe, ali prvi strateg popularnih Kraljeva zasukao je rukave i nije dozvolio da se dogodi taj krah koji su mnogi priželjkivali.

-Ovo je plod jednog dobrog rada cijelog stručnog tima. Naglasak na početku sezone je bio na afirmaciju mladih igrača i ostanak u ligi. Mislim da smo na pravom putu da to i ostvarimo, govori trener Romeo Šapina za Jajce Online.

U zadnjoj utakmici na put je poveo čak jedanaest igrača do 21 godine, pet ih je od prve minute gurnuo u ‘vatru’, a oni mu se odužili borbenom partijom i osvajanjem boda.

-To je budućnost Metalleghea. Zadovoljan sam njihovim pristupom, najviše se tu ističu mladi Tankuljić i Samardžić, koji su i svojim igrama privukli pozornost mojih prijatelja iz Dinama. Također, Tankuljić je imao i jedan nastup za mladu reprezentaciju Hrvatske, kazuje nam on.

Zbog loše infrastrukture “Kraljevi” su bili primorani trenirati u drugim gradovima u toku zimske pauze.

-To je jedan od ključnih problema za neku drugu dimenziju rada, a ovo dosad je samo improvizacija jer su nam uvjeti za trening katastrofalni, rekao je Šapina.

U maju 2016. godine OV Jajce jednoglasno je usvojilo prijedlog Odluke o donošenju Urbanističkog projekta “Sportsko-rekreativni centar Mračaj”, te prijedlog Odluke o provođenju ovog urbanističkog projekta.

Vijest je obradovala sve istinske ljubitelje sporta u gradu na Plivi. Stadion Mračaj trebao je dobiti novi izgled, a oko njega je planirana izgradnja i ostalih pratećih sadržaja, poput bazena, pomoćnih terena, parkinga, ljetnih bašti i trim staze.

Zbog niza administrativnih problema te imovinsko pravnih odnosa do realizacija ovog projekta nije došlo.

– Jajce apsolutno zaslužuje jedan moderan stadion i za to mislim da postoje mogućnosti jer jer je jedno od najboljih općina u BIH. Mislim u gospodarstvom smislu. Imao sam priliku upoznat ljude u Jajcu koji imaju odlične firme i spremni su ulagati u nogomet našem gradu. Kažem našem jer u Jajcu se osjećam kao kod kuće, a klub Metalleghe ima perspektivu za napredovanje ako se stvore uvjeti za trening, ističe on.

U okviru 19 kola Prve lige FBiH, u subotu na Mračaj dolazi bihaćko Jedinstvo.

-Jedinstvo je jako dobra ekipa sto je pokazalo zadnje kolo kad su pobijedili Slogu i zasluženo su ostvarili tu pobjedu. Čeka nas jedna od najtežih utakmica sezone, s pobjedom protiv Jedinstva 80 odsto bi ostvario zadanih ciljeva, a to je ostanak u ligu, govori Romeo Šapina za kraj razgovora.

 

 

 

 

 

(Jajce Online)