Cijeli svijet zapamtio je njeno ime kada je 2015. godine ponijela krunu Miss Universe Australije. Sada je stala na “ludi kamen”, a fotografije sa njenog vjenčanja oduzimaju dah.

Bivša Miss Universe Australije Monika Radulović iz Zavidovića nedavno je stala na ludi kamen.

Njen suprug je slikar Alesandar Ljubičić, rodom iz Jajca, sa kojim se zabavljala dugo godina, a za kojeg se udala u luksuznom ambijentu u Sidneyu.

Na dan iz snova oduševila je bijelom čipkanom vjenčanicom poput princeza iz bajke.

Podsjećamo, Monika Radulović izabrana je za Miss Universe Australije 2015. godine.

Monika je u Australiju iz BiH otišla 1994. godine sa svojom porodicom. Bilo joj je samo 4 godine kada je sa roditeljima napustila Zavidoviće. Ostavili su sve iza sebe i zaputili se u ovu daleku zemlju.

Ova prelijepa Bosanka diplomirala je psihologiju na Western Sydney univerzitetu.

Radulović je u konkurenciji 34 ljepotice izabrana za najljepšu, ali je na svjetskom takmičenju diskvalificirana u finalu nakon što je na pitanje o legalizaciji marihuane odgovorila na sljedeći način:

„Ova tema, o kojoj se mnogo razgovara, ima i pozitivne i negativne strane. Vjerujem da, u određenim okolnostima, legalizacija marihuane definitivno ima prednosti. Ustanovljeno je da je nevjerovatna u liječenju karcinoma i zaista pomaže onima koji su mnogo, mnogo bolesni. U tim okolnostima, definitivno smatram da je treba legalizirati.

Alesandro Ljubičić iz Jajca slikar svjetskog glasa

Rođen je u Jajcu, gradu utemeljenom u 14. stoljeću, a sa roditeljima je odselio u Sydney 1993, godine, kada je izbio rat u Bosni. Ljubičićev otac se zaposlio kao kuhar, a njegova majka je našla posao u lokalnoj fabrici.

Ambiciozan je, inteligentan i mlad, a jednako često se pojavljuje na paparazzi stranicama Daily Maila kao i u prilozima o umjetnosti u Australiji.

Kao tinejdžer, bio je sportist sa perspektivom u Sydney City Cometsima. Čak je razmišljao i o tome da ode u SAD i počne se profesionalno baviti košarkom. Ipak, ozbiljna povreda ga je spriječila u tome te je bio prinuđen da napravi šestomjesečnu pauzu. Tada je počeo sa slikanjem, te se uskoro izborio za svoje mjesto u Nacionalnoj Školi Umjetnosti.

“Svi su me pitali zašto se bavim slikanjem, jer se od toga ne može zaraditi,” prisjeća se.

Odlučan da ih ubijedi da nisu u pravu, Ljubičić je počeo prodavati opremu za slikanje preko interneta. Uskoro su njegove kolege počele da mu šalju narudžbe, te je odlučio da otvori prodavnicu, u čemu mu je pomogla ušteđevina njegovih roditelja od nekih 60.000 dolara.

To je bilo prije osam godina. Danas Ljubičićevi roditelji rade za njega u njegovoj prodavnici u Zetlandu. On kaže da bez njihovog povjerenja i podrške ni sam ne zna šta bi danas radio. Ljubičić također skuplja boje koje i sam voli da koristi.

Izmeđuostalog, koristi ručno proizvedene boje iz New Yorka, holandske uljane boje koje se proizvode po recepturi staroj tri stoljeća, a koje nabavlja po cijeni od 3.780 dolara po kutiji. Također, on razvija vlastitu liniju.

 

 

(Jajce Onlione/avaz/agencije)