Salih Keljalić postao kondicioni trener KK ‘Vodopada’

Nakon što su košarkaši “Vodopada” pobjedom započeli drugi dio sezone, aktivno su krenuli sa procesom rada na fizičkoj spremi i kondiciji.

Glavni razlog tome je što je klub dobio izuzetno pojačanje u stručnom štabu. Od ovog dijela sezone, član kolektiva je postao i trener Salih Keljalić.

Rođen je 2. aprila 1979. godine u Jajcu. Kao atletičar, ostat će zabilježen kao juniorski i seniorski rekorder na 110m sa preponama. Nastavlja se ostvarivati u polju atletike te 1999. godine ruši rekord star 30 godina. U više navrata bilježi vrijeme 14,13 sekundi.

Trener Salih Keljalić postigao je mnoge uspjehe u sportskoj karijeri, nakon toga je radio kao trener u KK “Koš” Sarajevo te AK „Sarajevo“ gdje je postavljao zavidne rezultate.

Bio je predstavnik BiH na Svjetskom juniorskom prventvu u Anesiju, osvojio zlatnu medalju na Tirol kupu zajedno sa kolegom Elmedinom Hećom u posuđenom bobu i iznajmljenim klizaljkama i još mnogo toga.

 

 

Kako se osjećate nakon povratka u Jajce i kada ste zvanično dio kolektiva kluba? Svi znamo kakve ste rezultate ostvarili u svojoj karijeri. Sigurno ste odlično pojačanje za klub. Kakvo je vaše mišljenje i vaš stav o svemu ?

-Osjećaj je kao kada se vratite kući.., 20 godina biti u Sarajevu raditi sa mladima i raditi sa najboljim sportašima i trenerima, kolegama nauči se dosta toga, a dosta toga još moram da naučim i u Jajcu sa mladim sportašima.

Pojačanje za klub, ne znam, to bih ostavio za druge da komentarišu. Ja sam atletski-kondicioni trener, a moj je posao popraviti biomehaničke nedostatke, motoričke slabosti, pedagoški i psihološki uticati i motivirati mlade sportaše.

To ja vidim kao pojačanje što se košarke tiče; 15 godina sam bio prisutan u košarci kao trener kondicioni i vidio jesam mnogo, ali sam se brinuo više on kondiciji, psihi, tehnici trčanja – pliometriji – amortizaciji – prevenciji i rehabilitaciji povreda.

Ljetos ste lagano radili sa ekipom na kondiciji, a sada evo pripreme se odvijaju i u fitness klubu. Kako teku pripreme, rad sa ekipom, trenerima ? Koliki je značaj za ekipu do sada imaju priliku posebno raditi na kondiciju, fizičkoj spremi?

-Dolaskom u Vodopad vidim jednu zdravu i dobru sredinu za rad i progres mladih košarkaša. Dobro sam primljen i dočekan od trenera dr. Denisa Zjaje i kompletnog štaba, trenera Kenana, Edisa i drugih koji su u klubu, naravno i košarkaša.

Ekipa Vodopada se prvi put susrela sa jednim malim uvodom- kondicionim treningom, i sad kada sam počeo da radim sa njima dobro su momci prihvatili trening, rade , odgovorni su za pohvalu. Naravno počeli smo  dosta toga mijenjati kod njih, ali imamo i vremena pred sobom i vrijeme će pokazati svoje.

Za kraj, kakva su vaša očekivanja što se tiče prvenstveno kluba, pa košarkaša, trenera, kompletnog kolektiva?

-Planove za narednu godinu imamo. Ispravljamo po redu jednu po jednu grešku koju zapisujem , djelujemo kao tim naravno i radimo da bi smo što bezbolnije završili ovu sezonu i ušli spremniji u narednu sezonu.

Dolaskom trenera Keljalića, sada će se posebna pažnja moći posvetiti na fizičku spremu i kondiciju igrača.  A pripreme i proces su već počeli. Pored svojih treninga, momci imaju i treninge u fitnes klubu sa trenerom Keljalićem te će dodatno raditi na sebi.

-Ovo je sjajna prilika da se klub dovede na još jedna viši nivo, a sa ovakvim pojačanjem mislimo da će to ići po planu. Mi želimo našim momcima i trenerima svu sreću i mnogo uspjeha u nastavku, a treneru Keljaliću srdačnu dobrodošlicu i povratak kući, poručuju iz KK Vodopad.

 

(kk vodopad)