Filip Geljo glumit će u naredna četiri nastavka filma Avatar

ilip Geljo, sin bh. glumca Jasmina Gelje glumit će u naredna četiri nastavka filmske franšize Avatar.

Nakon velikog uspjeha režiserskog djela Jamesa Cameroona 2009. godine, do 2025. godine planirana su još četiri filma, u kojima će imatu ulogu Aonung of the Metkayina, sina Kate Winslet (Ronal).

Informaciju je za N1 potvrdio Jasmin Geljo, gostujući u Novom danu na N1. Nedavno je boravio sa njim na setu Avatara 2, a za N1 je kazao da velike zvijezde – koje se nalaze ispred i iza kamera su skromni i normalni ljudi.

“James Cameron izmišlja stvari. Kada je radio Titanica, zbog njega su se na kameri pravili detalji, kasnije su ih morali proizvoditi takve. Drago mi je što je moje dijete ušlo u tu varijantu. Drago mi je da mu mamu igra Kate Winslet”, naveo je Geljo.

Budžet za Avatar iznosi milijardu dolara, kazao je Geljo, koji je ocijenio da se holivudska produkcija u određenoj mjeri sve više približava evropskoj.

“To je zabava, ali ima jako puno filmova koji su slični evropskom filmu. Sve više mladih reditelja traži nove drame, sve je u idejama. Imam osjećaj da postaje dosadno, filmovi jesu dobri, puno je tehničkih detalja, animacije, ali mislim da se treba vratiti nečemu starom”, izjavio je.

I on sam ima poprilično veliki broj uloga koje je ostvario na tlu SAD-a, u holivudskoj produkciji, a svakako je najpoznatiji po ulogama u Assault on Precint 13, Cube Zero, The Sentinel i Land of the Dead.  Ostvario je i saradnju sa Ronom Howardom na filmu Cinderella Man, gdje je glumio rame uz rame sa Russellom Croweom i Renee Zellweger

Njegov sin, Filip, sa glumom se počeo baviti 2014. godine. Glumio je u TV filmu The Last Chance, što mu je i glumački debi, a popularan je po ulozi u TV seriji The Odd Squad, gdje glumi agenta Otta, a ista serija je pretvorena u film 2016. godine.

Avatar će mu svakako biti najvažnije ostvarenje do sada.  Avatar 2 i Avatar 3 se snimaju paralelno, a njihove premijere najavljene su za 2020. i 2021. godinu.

 

 

(N1)