Šapina: Žalimo za tri boda, bili smo bolja ekipa

Metalleghe BSI je jučer u veoma zanimljivom meču remiziralo protiv favorizirane Sloge Simin Han (2:2). Gosti su rano poveli, ali u drugom poluvremenu preokret domaćih koje se sekunde dijelile od punog plijena. Na kraju je Sloga ipak došla do drugog pogotka i osvojila bod.

U Jajcu su bili zadovoljni nakon meča, ali priznaju da žale za tri boda.

“Žalimo za tri boda, bili smo bolji. Imali smo više šansi, primili prvi pogodak iz sumnjive situacije, ali uspjeli se vratiti u meč i povesti. Raduje me što smo imali čak pet igrača u drugom poluvremenu do 21 godine, to je naše blago i naša najveća pobjeda”, kazao je šef struke popularnih Kraljeva Romeo Šapina.

Na golu Sloge je debitovao mladi Zejd Muratspahić koji je u Jajce stigao iz Sloge Gornji Vakuf Uskoplje. Iako mu je ovo bio debi, Muratspahić je potvrdio da Jajčani imaju golmana na duži period.

“Muratspahić je danas debitovao, došao je iz kantonalne lige, a bio je zaista dobar. Bio je jedan od tih pet igrača do 21 godine koji su iznijeli teret jako važnog meča, dok su na drugoj strani bili igrači s premijerligaškim iskustvom. S ovakvom igrom i ovakvim pristupom naš opstanak sigurno neće doći u pitanje. Sve imamo u svojim rukama”, dodao je Šapina.

 

 

(SportSport.ba)