Meho J. (24) iz Teslića prijavljen je za dvije teške krađe izvedene u kućama čiji su vlasnici u inostranstvu, a na spisku ukradenih stvari, uz ostalo, našle su se i ženske čizme, aparat za mjerenje krvnog pritiska, te miš za računar.

Policija ga tereti da je prvu krađu izveo sa Teslićaninom Ramom P. (18), a drugu takođe sa sugrađaninom, ali maloljetnim.

Meho i Ramo su, kako se sumnja, u januaru provalili u kuću A.B. dok je on bio na radu u inostranstvu.

“Nasilno su otvorili ulazna vrata kuće, a potom kroz napravljeni otvor ušli unutra, te nakon premetačine ukrali računar, mobilne telefone i razne predmete za kućnu upotrebu. Šteta je oko 2.000 KM”, saopšteno je iz policije.

Vlasniku te kuće, nezvanično saznajemo, ukradeni su i TV, muzička linija, frižider, kuvalo za vodu, risiver, friteza, štapni mikser, ručna sjeckalica, dva ručna sata.

Meho se, sudeći po policijskim sumnjama, ni nakon toga nije smirio, već je sa maloljetnikom u noći između 31. januara i 1. februara provalio u drugu kuću, vlasništvo B.O., koji je takođe bio na radu u inostranstvu.

“Nasilno su otvorili balkonska vrata, te ušli unutra. O iznosu štete vlasnik će se izjasniti nakon dolaska iz inostranstva”, rekli su iz policije.

Njemu su, kako saznajemo, ukradeni laptop, bušilica, noževi, makaze, ženske gumene čizme, dvogled, te miš za računar i aparat za mjerenje krvnog pritiska.

Iz policije kažu da je dio ukradenih predmeta nađen, te da će biti vraćen vlasnicima. Za građane imaju apel.

“Policijska uprava Doboj apeluje na građane da u sezoni godišnjih odmora ili dužeg odsustva od svojih domova i sami preduzmu mjere zaštite i umanje rizik da njihova imovina bude ukradena ili ugrožena, te da u slučaju neuobičajenih dešavanja oko svojih ili tuđih objekata pozovu besplatan broj 122”, kažu iz policije.

 

 

(NN)