Nakon najpoznatijih svjetskih dvorana na turneji “Score”, večeras slavni 2Cellosi nastupaju u sarajevskoj Zetri. Prije početka koncerta popularni dvojac Stjepan Hauser i Luka Šulić pozdravili su publiku koja je došla da uživa u izvedbama ovih virtuoza.

Šulić je prisutnima poručio da “rade šta hoće”, jer večeras neće svjedočiti klasičnom koncertu.

“Hvala vam što se došli u ovako velikom broju. Zagrebački solisti su večeras sa nama. Danas je sa nama moj asistent Stjepan Hauser. To nije klasični koncet, možete raditi šta hoćete, možete plesati…”, kazao je popularni Luka, dok je Hauser dodao kako je lijepo ponovo biti u Sarajevu.

“Ovo je naš četvrti put u Sarajevu i svaki put je sve više ljudi. Đe to vodi, ba. Svi smo mi Bosanci. Mogu se zvati zagrebački solisti, sve je to odavde porijeklom. I ja sam Bosanac. Evo njegova baba je Bosanka”, našalio se Hauser.

Među brojnim posjetiteljima večeras u sarajevskoj Zetri u prvom redu sjede i posebni gosti. Na koncert je prisutan gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić, koji je želio pogledati 2Cellos u Sarajevu iako 23. marta nastupaju u glavnom gradu Hrvatske.

 

 

(N1)