24.marta, na sceni Kamernog teatra 55 u Sarajevu, premijerno će biti odigrana predstava “Tri sestre” Antona Čehova, u režiji Pjera Žalice. Nakon 10 godina, Žalica se vratio u pozorište, te kako je kazao za N1, nakon savremenih tekstova, želio je raditi klasični komad, što za njega predstavlja veliki izazov.

Duo iz Sarajeva, Drop Department, kojeg čine Ademir Alibegović i Alen Čustović, promovišu elektronsku muziku. Njihove trake sviraju neki od vodećih svjetskih DJ-eva, poput Davida Guettae i Tiesta. Objavili su i spot koji ima oko 200 hiljada pregleda. U Sceni vam donosimo razgovor sa Ademirom Alibegovićem.

Čileanska glumica Daniela Vega biće na 90. dodjeli nagrada Američke filmske akademije prva otvoreno transrodna osoba koja će učestvovati u ceremoniji Oskara. Akademija je objavila da će Vega, koja je zvijezda u filmu “A Fantastic Woman” nominovanom za najbolji strani film, biti među osobama koje će dodjeljivati Oskara.
“Nisam nikada želio da snimim neki propagandnim film, samo sam želio da snimim film o ljubavi koja se suočava sa smrću i o tome šta se desi transrodnoj ženi u toj situaciji. Dakle, to nije film o transrodnoj zajednici, to je složenije od toga.” – kazao je režiser Sebastian Lelio

Bezbrižnim kombinacijama večernjeg look-a sa svakodnevnom odjećom Giorgio Armani predstavio je kolekciju za jesen/zimu na minimalistički dizajniranoj pisti, šestog dana Milano fashion weeka. Kristalne kuglice i baršun na modelima uz kombinezone i krzno. Druge kombinacije sastoje se od formalnih jakni i zabavnih šarenih svilenih suknji ili šorceva.

 

 

(N1)