Plesni klub Iskre iz Zenice bio je organizator Internacionalnog festivala u modernom plesu. Festival se održavao u Areni Husein Smajlović gdje su se predstavili takmičari iz raznih država.

Preko hiljadu takmičara i zanimljivih plesnih tački borili su se za prva mjesta. Učešće na ovom Festivalu uzela su i četiri plesna kluba iz Jajca koje vodi trenerica Lara Heganović-Zahirović, a to su: PK Ldf Dreamers, PK Ldf Gold Kiss, PK Ldf New Stars i PK Ldf Jajce.

Jajački plesači na ovom takmičenju predstavili su se sa 13 koreografija i šri tom su osvojili osam prvih, dva druga i po jedno treće, četvrto i peto mjesto.

Internacionalni festival je prvi put bio u Zenici i odziv na isti je bio ogroman. Organizatorica Belma Šarvan je uspjela da okupi hiljadu djece i omladine na jednom mjestu i u jednom danu a djeca su mogla da uživaju i da se druže i zabavljaju.

Grad Zenica i gradonačelnik Fuad Kasumović su podržali ovaj projekta koji će se svake godine održavati Zenici a za sljedeću godinu najavljuju festival na Dan zaljubljenih.

Takmičenje je prošlo u najboljem redu uz sudce iz Hrvatske i BiH.

 

 

(Jajce Online)