Karate klub “Kumite” ovoga ljeta organizirat će ljetni karate kamp. Planirano je da se kamp održi u periodu od 23. do 26. kolovoza/avgusta, 2018. godine u kraljevskom gradu Jajcu.

Svoje učešće i dolazak najavili su već brojni klubovi iz regije, a organizatori se nadaju da će ovim kampom uspjeti zaokružiti jednu kvalitetnu priču.

-Kako smo najavili ljetni kamp u našem gradu u 8 mjesecu ove godine gdje planiramo okupiti mnoge zvijezde kako bh. karatea pa i sire. S ponosom objavljujem da će na našem kampu biti prisutan i Ivan Leal španjolski reprezentativac koji je šest puta bio svjetski šampion, a devet šampion Europe. Velika nam je čast biti domaćin jednom ovakvom svjetskom borcu, kazuje nam Ante Katić, trener KK “Kumite” Jajce.

Veliki broj proslavjenih imena iz naše zemlje najavili su svoj dolazak.

-Dolazak u kamp potvrdila su i najveća imena bh. karate scene, među njima i Arnela Odžaković, Denis Muhović, Admir Zukan, Bajro Đurđić, kao i braća Zdenko i Miroslav Klepić. Također, dolazak je potvrdila i naša prijateljica kluba Seki Golac i cijenjeni Livius Bunda, istakao je Katić.

Obzirom, na niz aktivnosti koje se provode tokom jedne takmičarske sezone, sigurni smo da ovakvi događaji itekako pozitivno utiču u obrazovanju mladih karatista.

 

 

(Jajce Online)