Danas je na stadionu FK Bjelopoljac u Mostaru, odigrana prijateljska utakmica između FK Velež i NK Metalleghe BSI. Utakmica je završila 1:1 a strijelac za Kraljeve bio je Malbašić..

Kraljevi su meč protiv Veleža počeli u sastavu: Kukrika, A.Kukavica,Kovač, Bevanda, Alispahić, Hota, Opardija,Vujica, Pavlović, Haračić, Malbašić.

Prvo poluvrijeme završilo je vodstvom Metalleghe BSI rezultatom 1:0 a strijelac je bio Malbašić nakon odlične asistencije Hote. Odličnu priliku nakon kornera imao je i Haračić ali je bio neprecizan.

U drugom poluvremenu umjesto A. Kukavice, Vujice, Malbašića, Haračića i Opardije, igrali su Samardžić, Ćosić, Tankuljić, E. Kukavica, Marković i Hreljić. Najbolju priliku imao je Tankuljić ali je njegov udarac odbranio golman Veleža.

U 82. minuti domaćini su izjednačili golom Mujanovića nakon kornera,što je bio i konačan rezultat ove utakmice.

„ Bila je ovo prava prvenstvena utakmica, igralo se bez pardona na obje strane. Pokazali smo da imamo kvalitet a u narednim danima je pred nama još mnogo rada kako bi ispravili uočene mane i još bolje uigrali sve linije tima,“ istakao je Romeo Šapina, trener Kraljeva.

Naredna utakmica Metalleghe BSI je u nedjelju 18.02.2018. u Međugorju protiv visočke Bosne.

 

 

(metalleghe bsi)