U službenoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Jajce danas su boravili predstavnici Uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini na čelu s direktorom mr. Nusret-ef. Abdibegovićem.

Po dolasku gosti su prije svega posjetili centralno šehidsko spomen obilježje koje se nalazi u haremu džamije Esme sultanije gdje su proučili fatihu šehidima s područja općine Jajce.

Nakon toga u prostorijama MIZ Jajce održan je stručni seminar za sve stalne i honorarne imame MIZ Jajce, a direktor Uprave za vjerske poslove mr. Nusret-ef. Abdibegović, prisutnim imamima predstavio je rad uprave, te cilj današnje posjete.

Poslije predstavljanja uslijedilo je stručno usavršavanje i rad u radionicama na teme: “Džemat”, koju je predvodio prof. Bahrudin-ef. Čolo, “Hatabet”, koju je predvodio mr. Meho-ef. Šljivo i “Mekteb” koju je predvodio dr. Enes-ef. Svraka.

Nakon rada u radionicama izvršena je evaluacija seminara i razgovor o obrađenim temama, te zajedničko obavljanje podne namaza u džamiji Esme sultanije.

Nakon zajedničkog ručka predstavnik Uprave za vjerske poslove za mektebe dr. Enes-ef. Svraka u pratnji glavnog imama MIZ Jajce prof. Zehrudin-ef. Hadžića posjetio je i igraonicu „Emina“ na Volijaku, te čestitao MIZ Jajce na postignutim rezultatima ne krijući zadovoljstvo uslovima u kojima radi igraonica.

Predstavnici uprave za vjerske poslove i imami MIZ Jajce iskazali su obostrano zadovoljstvo novim načinom stručnog usavršavanja imama, te današnjoj posjeti i seminaru

 

(MIZ Jajce/Jajce Online)