Okupile se Spajsice, uz zajedničku fotku najavile povratak nakon 18 godina (FOTO)

Nekad planetarno popularna grupa Spice Girls okupila se u petak prvi put nakon 2012. godine i najavila da želi ponovno sarađivati i oživjeti svoj stari moto – Girl Power.

Pet članica britanske grupe – Victoria Beckham (43), Melanie Brown (42), Emma Bunton (42), Melanie Chisholm (44) i Geri Horner (45), koje su postigle veliki uspjeh devedesetih i širom svijeta prodale 85 miliona albuma, okupila se u prisustvu njihovog bivšeg menadžera Simona Fullera (57).

– Provele smo divno poslijepodne pričajući o svemu što se u međuvremenu dogodilo i sjećajući se posebnih trenutaka koje smo zajedno provele – rekle su u zajedničkom saoopćenju koje je objavio njihov agent.

One kažu da je došao trenutak da razmisle o novim mogućnostima koje bi im pružila međusobna saradnja.

– Slažemo se da ima puno uzbudljivih mogućnosti vezano uz ono što su bile Spice Girls, i uz našu poruku o emacipaciji žena koju želimo uputiti budućim naraštajima – rekla su.

– Girl Power, što je bio moto grupe, je i dalje aktualan – poručile su.

Spajsice su se razišle 2000. godine, ali su se u nekoliko navrata u međuvremenu okupile, primjerice na ceremoniji zatvaranja Olimpijskih igra u Londonu 2012. godine.