Od početka zimske sezone Jahorinu posjetilo 70.000 turista

Od početka zimske sezone Јahorinu je do danas posjetilo oko 70.000 skijaša, izjavio je u Istočnom Sarajevu direktor Olimpijskog centra “Јahorina” Dejan Ljevnaić.

– Olimpijski centar Јahorina zimsku sezonu otvorio je prvi u regionu – 3. decembra. U tom mjesecu smo imali tri puta više skijaša i 15 puta veće prihode, a u januaru na današnji dan smo prešli broj skijaša i rezultati su rekordni – rekao je Ljevnaić.

On je istakao da su u hotela “Bistrica” svi kapaciteti popunjeni do 18. marta i da je Јahorina rasprodata kao turistička destinacija.

– Imamo sjajne ugovore sa agencijama iz Kine, a imali smo i goste iz Koreje. Sutra imamo i agenciju iz Londona što znači da se Јahorina vratila na mapu evropskih ski-centara – rekao je Ljevnaić, daodajući da je Olimpijskom centru to i bio cilj.

On je napomenuo da je Јahorina destinacija na kojoj skijaš najviše dobija za svoj novac, jer je najbolji odnos cijene i kvaliteta.

Prema njegovim riječima, turisti i skijaši su zadovoljni stazama na Јahorini i šire pozitivnu priču o ovoj planini.

– Vraćen je prioritet stazama, imamo dobro uređene staze, novih šest prodajnih mjesta ski-karata i nema više gužvi ni na prodaji ni za parkiranje. Јednostavno – Јahorini kao destinaciji vraćen je stari sjaj – naglasio je Ljevnaić.

 

 

(Srna)