Švicarci uputili žalbu zbog igranja Tomislava Nuića, delegat meča preuzeo krivicu na sebe

Naime, bh. rukometaš Tomislav Nuić igrao je sedam minuta, postigao i pogodak, ali nije ga bilo u službenom zapisniku za ovaj meč.

Delegat meča nije odmah uočio Nuića na parketu, ali su to primijetili Švicarci, koji su odmah reagovali i naš rukometaš zaradio je isključenje.

Kako su nam rekli iz Rukometnog saveza BiH, Nuić je bio na spisku među 16 igrača prilikom prvog sastanka, ali na drugom, zvaničnom bio je izostavljen.

Ljudi iz RSBiH su nam rekli kako je delegat Darko Repenšek glavni krivac za konfuznu situaciju, jer je kod prekucavanja izostavio Nuića na službenom spisku.

“Da, desio se problem prilikom prekucavanja zapisnika utakmice. Naša reprezentacija uredno je prijavila na tehničkom sastanku, 16 igrača i 4 ovlaštene osobe za utakmicu protiv Švicarske, uključujući i Tomislava Nuića. Prilikom prekucavanja zapisnika od strane delegata, učinjena je greška, te delegat nije upisao prijavljenu ekipu za navedenu utakmicu. Delegat je priznao propust, a možda je najtužnije što je javnost Bosne i Hercegovine u ovim svečanim i historijskim trenucima, u trenucima kada su momci ostavljali srce na terenu, zajedno sa administracijom, pronašla prostora da prenosi neprovjerene infromacije i špekuliše sa nezapamćenim uspjehom. Uputili smo žalbu EHF-u, i nismo krivci za propust. Vidimo se u baražu”, izjavio je bh. reprezentacije Gordan Muzurović.

Zvanična odluka EHF-a bit će poznata u toku sutrašnjeg dana.

(Klix.ba)