Rukometaši BiH pobijedili Švicarsku u krcatom Mejdanu i plasirali se u baraž za SP

Prvih nekoliko minuta obje reprezentacije igrale su odlične odbrane, a prvi gol naša selekcija postigla je tek u sedmoj minuti. Bh. rukometaši potom su zaigrali znatno bolje i do 17. minute imali su već četiri gola prednosti.

Do odlaska na odmor BiH je uvećala prednost (11:6) i jednog nogom već bila u baražu.

Drugo poluvrijeme počelo je tvrdom igrom sa obje strane. Viđen je samo po jedan pogodak, što je naravno išlo na ruku bh. timu.

Burić je nastavio gdje je stao u prvom dijelu i zatvorio sve prilaze svome golu.

U 38. minuti smo prvi put na utakmici imali šest golova razlike (13:7). Švicarci su nakon toga napravili seriju 4:0 pa je u 45. minuti bilo 13:11. BiH je za 15 minuta postigla samo dva gola.

Devet minuta prije kraja meča Švicarska je stigla na samo jedan gol zaostatka (16:15).

U 53. minuti bilo je 17:15 za rukometaše BiH. Timovi su rizikovali, pa su uglavnom napade gradili sa sedam igrača.

Panić je golom u 55. minuti vratio Zmajevima tri gola razlike (18:15), a Burić u istoj minuti 18. odbranom možda i prelomio ovaj meč.

Najefikasniji u reprezentaciji BiH u prvom periodu igre bio je Ovčina s četiri gola, dok je ipak prvo ime u bh. timu bio golman Burić sa više od 60 posto odbrana.

BiH je i u nastavku, slično kao i u prvom poluvremenu, postigla svoj prvi gol tek u petoj minuti igre. Švicarci su proradili i do 50. minute čak smanjili prednost na samo jedan gol razlike.

Ipak, naši rukometaši su smogli snage i nošeni fantastičnim navijanjem stigli do zaslužene pobjede. Apsolutni heroj bh. pobjede bio je Benjamin Burić, koji je imao fantastičnih 20 odbrana.

Bosna i Hercegovina je takmičenje u kvalifikacijskoj grupi 6 okončala na prvom mjestu s tri pobjede i jednim porazom.

Podsjetimo, reprezentacija BiH u baražu može igrati protiv pobjednika preostalih pet kvalifikacionih grupa te deset najlošijih ekipa s aktuelnog Evropskog prvenstva u Hrvatskoj