Stručnjakinja pojasnila razliku između flerta i prevare

Niste lojalni partneru ili vodite zaseban život? Donosite samostalno odluke koje se tiču oboje, ništa ga ne pitate, uživate u sitnim radostima potpuno sami?

Ako se samo i pitate da li varate vrlo ste blizu linije kada se može reći da niste odani u vezi. Fizičku prevaru je lako “uočiti”, definirati. Ali šta sa ostalim nevjerstvima i izdajma?

“Mikrovaranje je ozbiljan prekršaj. Ali da biste sve razjasnili sve nedoumice oko vašeg odnosa sa partnerom najbolje je da razgovarate. Otvoreno i bez predrasuda. Nekada ponašanje koje djeluje kao izdaja nema jasnu namjeru da uvrijedi, izda”, kaže Melany Schiling, ekspert za veze za Huffington Post.

Pisanje poruke nekom muškarcu bez znanja partnera, tajno bilježenje pod drugim, “komšijskim” imenom, povezanost preko društvenih mreža, chatovanje i naglo prekidanje kada uđe onaj drugi u prostoriju – sve to su znaci flerta koji se krije od partnera.

Sve to ukazuje na mikroprevaru koja je zapravo izdaja, pronevera odnosa sa partnerom.

Pa u čemu je razlika između bezopasnog flerta i mikroprevare?

“Ključ je da budete realni i objektivni u vašoj vezi. Ne treba da budete uvijek emotivni”, kaže Schilling koja kaže da treba definirati odnose, ponašanja koja smetaju, ugrožavaju i u skladu sa tim ponašati se vezi.

Ona navodi i da nijedan partner ne treba da bude žrtva u vezi, jer to loše utječe na oboje i vodi u neminovan razlaz.

 

 

 

(radiosarajevo.ba)