ozo Šimunović, fudbalski A reprezentativac BiH, koji još čeka na debi u dresu Zmajeva, ove zime napustit će Celtic, a osim engleskih klubova za našeg defanzivca zainteresivan je i jedan italijanski klub.

Krajem prošle godine pojavila se informacija da Burnley želi Šimunovića u ovom prijelaznom roku, ali engleskom timu posao bi mogli pokvariti konkurenti sa Otoka, ali i rimski Lazio.

Šimunovića sad žele i Newcastle i Crystal Palace, a zadnji koji je stao u red jest rimski Lazio. Italijani će u januaru najvjerojatnije ostati bez Stefana de Vrija pa im hitno treba zamjena u zadnjoj liniji.

Englezi su Šimunovića (23) spremni platiti oko devet miliona eura pa se očekuje da će i Lazio morati dati barem toliko želi li ga na Olimpicu. U transferu bi mogao pomoć i Senad Lulić koji će ljudima iz Lazija sigurno reći poneku lijepu riječ o kolegi iz reprezentacije BiH.

Interes Nebeskoplavih potvrdio je i jako dobro upućeni italijanski novinar Mattia Deidda, koji rijetko objavljuje neprovjerene informacije.

Šimunović je iz Dinama u Celtic otišao u ljeto 2015. godine za 7,5 miliona eura. Imao je dosta problema s povredama, ali je prošle dvije sezone bio praktično standardni član prve postave. Na početku ove sezone povrijedio se pa zaredao s lošim igrama te preselio na tribinu. Na kraju, u dogovoru s klubom odlučio pokuša pronaći novi klub…

 

 

(Faktor.ba)